Kisah 1: Rasulullah merawat lelaki Badwi yang dirasuk syaitan

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Riwayat: Ubay Ibnu Ka'b
Buku: Pengalaman Ulama Mengusir Raja Jin
Muka surat: 15-16
Penulis: Syeikh Muhammad Asy-Shayim

-----------------------------------------------------------------

Suatu hari Nabi Muhammad saw didatangi seorang lelaki Badwi.

Lelaki Badwi: Wahai Nabi Allah, sesungguhnya saya mempunyai seorang saudara lelaki yang sakit.
Nabi: Apa sakitnya?
Lelaki Badwi: Dirasuk syaitan.
Nabi: Datangkan dia kepada ku.

Setelah pesakit itu datang, pesakit itu terus didudukkan di hadapan Nabi.

Nabi terus membaca Al-Fatihah, ayat 1-4 Al-Baqarah, ayat 163 & 164 Al-Baqarah, ayat 18 Al-Imran, ayat 54 Al-A'raf, ayat 116 Al-Mukminun, ayat 3 Al-Jin, ayat 1-10 Ash-Shaffat, Ayat 21-24 Al-Hasyr, Al-Ikhlas, Al-Falaq & An-Nas.

Serta-merta pesakit terus bangun (pulih) seolah2 tiada apa2 yang berlaku.
 
Sponsored Post

ejalmlk

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 8, 2008
Messages
10,510
Reaction score
43
Points
120
Allahamdullilah ... good info bro .. thank ...
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
nanti?
kenapa tak sampaikan ajer sekarang?
Saya akan tunjukkan beberapa contoh terlebih dahulu peristiwa Rasulullah/Ambia' merawat pesakit2 yang kena gangguan. Dari situ nanti baru kita akan nampak lebih jelas nanti....kena sabar.

Buat masa ini, sesiapa yang ada masalah gangguan, cuba2 lah amalkan apa yang Rasulullah lakukan terhadap pesakit lelaki Badwi tersebut. Jangan bimbang, takkan memudaratkan pesakit, bahkan Insya'Allah akan membawa pesakit ke arah kesembuhan.
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
tunggu 3gp diupload ke youtube :)):)):))
terpaksa la aku subscribe dulu thread ni.. :D

jgn post dah beratus baru ada update udahle.. pening nak selak woo.. :p
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Kau orang sabar dulu, aku dulupun belajar penuh kesabaran. Ambil masa untuk memahami setiap step, terutama asal usul jin/syaitan/iblis. Kejadian jin serta sifat2. Kelebihan dan kelemahan jin. Kehidupan jin dll. Ambil masa juga untuk belajar ayat2 Quran yang boleh membuat jin terpegun, rasa pedih terbakar dll. Hadis2/ayat Quran yang boleh menginsafkan jin. Ambil masa juga belajar teknik2 untuk menguatkan semula semangat orang yg kena gangguan. Apa2pun kena sabar....
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register