Kilang bebola ikan ‘Kak Su’ kena serbu, diarah tutup 14 hari

CG Sponsors




GOLDEN TOUCH

Active+ Member
Joined
May 15, 2014
Messages
3,806
Reaction score
53
Points
30
susah kalau macam ni,bila produk orang bukan muslim menipu kata produk muslim
 
Sponsored Post

a b c d e f

Super Active Member
Joined
Oct 28, 2010
Messages
7,163
Reaction score
543
Points
121
kotor kot ... dan mengaburi mata orang Islam ..
kalau camtu kene periksa sume kedai makan mamak.

kadang2 aku pi kedai mamak dok lama sket perati yang mana tauke.
pakai bersih, perintah orang, kadang2 hand-on, dan selalu duduk dengan jenis yang dating kedai bukak buku...

kadang2 dengar perbualan mereka (selalunya bahasa tamil) dan dari gaya susah jugak nak cakap Islam ke bukan :-?
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,464
Reaction score
293
Points
91
tak guna nama melayu xkaya la depa..
dah lama dah benda ni..
 

rizky2769

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jan 7, 2017
Messages
59
Reaction score
1
Points
11
bhy nie, ptut la org skrg bbal bljr ssh msuk rupenya mkn bnda kotor n x halal
 

sparrow

Active+ Member
Joined
Feb 18, 2006
Messages
3,501
Reaction score
38
Points
30
knp org islam tak nak jd pengilang makanan halal
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,238
Reaction score
826
Points
566
kalau camtu kene periksa sume kedai makan mamak.

kadang2 aku pi kedai mamak dok lama sket perati yang mana tauke.
pakai bersih, perintah orang, kadang2 hand-on, dan selalu duduk dengan jenis yang dating kedai bukak buku...

kadang2 dengar perbualan mereka (selalunya bahasa tamil) dan dari gaya susah jugak nak cakap Islam ke bukan :-?
aku dah lama tak pi kedai mamak hehehe ....

dah lama boikot kedai mamak :D .. sbb was was
 

Deenz Work

Active+ Member
Joined
Apr 5, 2013
Messages
2,589
Reaction score
16
Points
25
Nasib baik tak suka makan bebola ikan... #:-S
 

jeplo

Fun Poster
Joined
Oct 13, 2008
Messages
662
Reaction score
0
Points
10
pada mereka bisnes senang di buka cuma prosedur halal mungkin susah nak follow.
setakat 2-3 kilang nak bukak dah bukan masalah pada meraka. Alang - lang dah bersalah kasi hukuman yang berat.
 

severkyt

Active Member
Joined
Feb 7, 2013
Messages
1,596
Reaction score
29
Points
35
sebelah pantai timur biasanya ada cop mesti dengan logo halal jakim tapi x cek lg kat website sijil valid ke x
 
Sponsored Post
Top
Log in Register