Kibarkan Riben Hijau Sempena Balik Raya tanda Semangat Carigold Member

Recommended Brokers


Warna Pilihan


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,477
Reaction score
410
Points
136
Salam

Kepada semua warga Carigold yang pulang beraya tak kira ke mana pun harapnya dapat menyahut cabaran kibarkan riben hijau

ikat riben hijau di ariel kereta, cermin tepi motor, tingkap bas , pintu lori, di mana sahaja yang boleh kelihatan.

Meriahkan balik raya tahun ini dengan berkenalan bersama2 rakan2 carigold yang berada di seluruh Malaysia....​

satu lagi cadangan aku, riben tu tak payah la bukak bila dh sampai kampung..teruskan pakai masa hari raya sampailah dah balik keje..sebabnya tak semua orang akan balik kampung, lalu highway...kampung aku dekat je...:(( mana la tau sekali korang beraya umah sedara mara, tengok kete atuk sedara korang pun ada letak riben hijau...baru la korang tau atuk sedara korang pun member CG jugak...huhuhu..just pendapat aku je...harap2 korang setuju..
General Juhziz


azryn81




Soalan:
reben hijau....nak ikat camne? Kaler hijau camne? Pucuk pisang ke, hijau pas ke, hijau daun ke????
Jawapan:
Contoh Warna Hijau 1
Contoh Warna Hijau 2
Contoh Warna Hijau 3
Contoh Warna Hijau 4
Contoh Warna Hijau 5

So...yang penting Hijau....tiada paksaan untuk cari warna hijau yang same code....

Begitu jugak dengan riben..korang bebas guna jenis riben yang lembut, keras, besar atau kecik....panjang dan pendek semua di atas kreativiti dan kesesuaian kenderaan korang...

Contoh gambar







~UNTUK MEMBUAT UCAPAN RAYA SILA KE SINI~
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=259865
 
Last edited:
Sponsored Post

marlen

Legendary Member
Joined
May 27, 2008
Messages
16,925
Reaction score
31
Points
125
kenapa warna ijau?

napa bkn pink?

hihi...
 

ammar_bmx

Fun Poster
Joined
Jun 9, 2011
Messages
503
Reaction score
2
Points
15
cadangan yg menarik ni.apa kata kwn2 lain?
 

marineblue

Permanently Banned - , Spamming in Private Message
Joined
Apr 13, 2008
Messages
1,180
Reaction score
3
Points
25
biru ok gak
 

KZ5

Active+ Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
2,682
Reaction score
3
Points
25
ijo pun ok
 
Sponsored Post
Top
Log in Register