Khas untuk pemilik KIA Carnival / Naza Ria

CG Sponsors




shadowknightking1

Fun Poster
Joined
Jul 31, 2009
Messages
444
Reaction score
2
Points
15
Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kenderaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

usmarika

Fun Poster
Joined
Jul 12, 2009
Messages
527
Reaction score
1
Points
15
Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kederaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan:)cgrock
Tahniah shadowknightking1 karana buka thread ni.
semoga thread ni nanti dapat membantu pemilik Raksasa ni.
Kita harap juga pemilik Raksasa dari kelab berbayar tu sudikan lah copy & paste bahan dari sana kesini.
Kami nak jengok sana tak sampai,pagar tinggi sangat.
 

shadowknightking1

Fun Poster
Joined
Jul 31, 2009
Messages
444
Reaction score
2
Points
15
Tahniah shadowknightking1 karana buka thread ni.
semoga thread ni nanti dapat membantu pemilik Raksasa ni.
Kita harap juga pemilik Raksasa dari kelab berbayar tu sudikan lah copy & paste bahan dari sana kesini.
Kami nak jengok sana tak sampai,pagar tinggi sangat.

tak pa nanti lama lama pagaq depa akan runtuh...
 

shadowknightking1

Fun Poster
Joined
Jul 31, 2009
Messages
444
Reaction score
2
Points
15
Gua ader dgr dari seorang mekanik yang Halfcut atau enjin lantai Kia Carnival dari Japan (Japan Spec) tak der masalah seperti yang Malaysia dan kebanyakan UK, US dan Australian spec alami...

Die cakap die boleh convert enjin dari jenis sama dgn kos RM 10k siap tukar taming belt, water pump, water host dan inspection...

Saya tak pasti kesahihan maklumat ini kerana saya tak dapat nak cari bukti dari customer yang dah buat degan makanik ni.. Makanik ni ade kat Taman Sri Rampai New Business area..
 

usmarika

Fun Poster
Joined
Jul 12, 2009
Messages
527
Reaction score
1
Points
15
Saya pun tengah fikir2 nak repair ker nak tukar enjin terus.
pasal keta pun dah liking.
 

neosa

Active Member
Joined
Feb 12, 2009
Messages
1,013
Reaction score
0
Points
30
apesal kete ni??? ada prob sampai kena tukar enjin.. rasanya harga dia masuk malaysia dulu 160k+++.. mahal takkan kualiti lagi truk dari proton kut..
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
130
Points
73
apesal kete ni??? ada prob sampai kena tukar enjin.. rasanya harga dia masuk malaysia dulu 160k+++.. mahal takkan kualiti lagi truk dari proton kut..
kalau korang kata proton tu teruk, kia carnival ni lagi la ce !#@%$^&$*#**&^%&$#%@#$%$#%^&*%$#@&^&*^%$#%^^%$$##%&*&*(**(.... kualiti dia... panjang aku mencarut...

yang belia kia carnival mmg tertipu, yang beli naza ria, kurang sikit kena tipu...

heheheheh
 

acan

Banned
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
stkt ni dnga2 prob enjen jer..
masalah kualiti part lain xdnga lg..
 

usmarika

Fun Poster
Joined
Jul 12, 2009
Messages
527
Reaction score
1
Points
15
kalau korang kata proton tu teruk, kia carnival ni lagi la ce !#@%$^&$*#**&^%&$#%@#$%$#%^&*%$#@&^&*^%$#%^^%$$##%&*&*(**(.... kualiti dia... panjang aku mencarut...

yang belia kia carnival mmg tertipu, yang beli naza ria, kurang sikit kena tipu...

heheheheh
Nazaria pun sama jugak.
cuma kita orang lebih x dari y jer.
semua pemilik menyorok masalah mereka dalam pagar tinggi.

sebelum aku pakai dulu, cuba2 gak lah cari maklumat kat internet.
tapi hampehhh.
semua kena pakai dulu,jadi ahli berbayar dulu.baru boleh tengok kurap panau dalam kelambu.
kalau tanya pemilik2nya semua cakap ok jer.:D:D
mereka takut rega jatuh macam buah kelapa.~X(~X(
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
bos aku nyer ria tuh rosak panel aircond kat depan dashboard tuh.. g kat naza sc tukar overall kena rm2k! huhuhuhu.. padahal keta tuh baru lagik
 
Sponsored Post
Top
Log in Register