*Khas untuk azam orang berdiet sahaja....no nasi please!*

CG Sponsors




RINI ROSES

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
17,170
Reaction score
6
Points
115
Meh sesapa yang berazam untuk diet nasi mulai esok meh singgah

sini buat laporan diri...manalah tahu ada thread ni...azam

takmo makan nasi berjaya...!

Contoh:...

Rini hari ni berjaya tak makan nasi...selama 24 jam...

Esok...mesti lapor diri disini...sebagai tanda kejayaan rini...ekekekeke

cukup bulan rini update berat korang berapa penurunan korang...

takmo tipu tau...azam mesti jujur....!




*Nota: takmo makan nasi jangan pulak tak makan benda lain...perlu seimbang...ok! Good Luck!...*
 
Sponsored Post

blue.frosty

Active Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
2,045
Reaction score
1
Points
25
aku dah 2 hari tak mkn nasi.........kat sini asyik beriani je mana larat......so makan je la roti arab tu :D
 

quepid

Freshie
Joined
Dec 30, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
secara tak sengaja....
aku x makan nasi selama 3 ari...
asyik mkn buah jew......
dah off xde org...
so nak kluar pun xleh.......
 

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
kalau 1 hari tak makan nasi pastue 3 hari makan nasi..
qualified tak??
 

eizlien_82

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
3,367
Reaction score
52
Points
30
kalu tak makan nasi..makanan apa pengganti paling sesuai supaya tak jatuh sakit ??
 

shauki2u

Fun Poster
Joined
Apr 24, 2008
Messages
543
Reaction score
0
Points
10
aku slalu jek x mkn nasi, sbb kadang2 mcm xde selera la, selera kt benda lain.
nasi tu karbohidrat tinggi, kalau x digunakan nnti tukar jadi kalori, tu y jadi lemak tu kan?
member aku laki sorang, dia jarang mkn nasi n selalu g gym, so skrang boleh tahan dh kurus jgk la :) tambah fit skit, or bnyk, x kisah la :D
 

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
kalu tak makan nasi..makanan apa pengganti paling sesuai supaya tak jatuh sakit ??
mcm aku nyer dietician ckp..makan protein je like ayam panggang, sayur2, telur utk seminggu then bleh makan nasi pastue next week ulang balik menu yang sama..

actually ada dpt menu tapi dah ilang..ingat2 lupa apa yang dia suggest makan..

tapi masa buat tue, memang ilang dekat2 10kg, tapi lepas tue, susah ati sebab nak kawin, terus naik 20kg! :eek::eek:
 

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
kalau tak silap si ellyana ada bagi menu utk seminggu utk diet, kena cari balik, nanti dah jumpa kita share balik ramai2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register