BTC USD 61,182.7 Gold USD 1,767.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Khairy Buat Tinjauan Mengejut Di Hospital Kajang

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
317,627
Reaction score
15,501
Points
2,376
COVID-19 | Khairy Buat Tinjauan Mengejut Di Hospital Kajang

Kadar penggunaan alat bantuan pernafasan, penggunaan katil di unit rawatan rapi (ICU), penggunaan katil di hospital COVID-19 serta pusat kuarantin terus menyaksikan penurunan.

Mengikut data terkini Kementerian Kesihatan, kadar penggunaan katil di ICU berada pada paras 76.7 peratus selain penggunaan alat bantuan pernafasan hanya 50.8 peratus.

 
Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,569
Reaction score
2,511
Points
201
Bgs la mcm nie, klau bagitau semua benda di sorokkan, patut ramai lg menteri ikut cr kj nie.....pada ksu2 pun harap dpt ikut, sama ngn kp2 jgk
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,398
Reaction score
796
Points
126
menteri buat tinjauan mengejut, pihak hospital terkejut
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
317,627
Reaction score
15,501
Points
2,376
Bgs la mcm nie, klau bagitau semua benda di sorokkan, patut ramai lg menteri ikut cr kj nie.....pada ksu2 pun harap dpt ikut, sama ngn kp2 jgk

Setuju bang
Steady je tak perlu bentang karpet merah pun
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,531
Reaction score
21,767
Points
1,671
Kj dah lead dg dh bole rest sikit bab hal press. Klo x sume tumpu dg je sebelum ni
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,531
Reaction score
21,767
Points
1,671
Sempoi je KJ

FB_IMG_1631983073461.jpg
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
91,868
Reaction score
14,979
Points
1,906
Program sambutan untuk lawatan YB perlu dihapuskan. Situasi sebenar tertutup dan perlu bersusah payah untuk persiapan serta kos tinggi

 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
91,868
Reaction score
14,979
Points
1,906
bagus KJ buat redah camni buat spot check


berbeza dengan isu HTAR Kelang masa hari tu,
HTAR Kelang masa tu terdapat banyak sangat isu membelenggu; dengan kurang oksigen, bekalan perubatan dan katil pesakit

namun sebab org besar datang melawat i.e TSMY, jadi sambutan org terhormat diadakan menyebabkan berlaku isu seperti berikut:-

HTAR nafi ‘cover line’ ketika lawatan PM​

htar.jpg
KEADAAN HTAR sebelum ini sesak, namun masalah itu sudahpun diselesaikan oleh pengurusannya dengan menjadikan beberapa unit dan jabatan di hospital berkenaan sebagai wad sementara. - UTUSAN / ZULFADHLI ZAKI

  • 14 Julai 2021, 11:14 am


KLANG: Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) menafikan dua dakwaan berhubung isu ‘cover line’ semasa lawatan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ke hospitalnya semalam serta arahan doktor pelatihnya berpindah keluar daripada asrama mereka.

Pengarah HTAR, Dr. Zulkarnain Mohd. Rawi berkata, pihaknya terpaksa menjelaskan perkara sebenar bagi menghentikan tomahan sesetengah pihak bagi membersihkan semula imej hospital yang dikendalikannya itu.

“Berhubung isu lawatan Perdana Menteri, ruangan Jabatan Kecemasan dan Trauma tidak dikosongkan semasa lawatan beliau, malah terdapat 117 pesakit yang belum menerima rawatan pada ketika itu.

“Malah trend semasa di jabatan tersebut menerusi kes harian oleh Unit Pengurusan Katil adalah di antara 150 hingga 180 pesakit,” katanya dalam satu kenyataan.

Semalam, Muhyiddin turun padang ke HTAR bagi melihat sendiri keadaan di sana serta meninjau operasi hospital tersebut mengendalikan kes pesakit Covid-19.

Dalam tinjauan tersebut, beliau mengumumkan bahawa kerajaan akan mengagihkan tambahan dua juta dos vaksin lagi bagi negeri Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Selangor berikutan tiga negeri ini yang mencatatkan jumlah kes jangkitan harian yang masih tinggi.

Bagi isu kedua pula, kata Zulkarnain, arahan pindah ke Asrama Pelajar Pusat Perubatan Universiti Malaya sebagai tempat tinggal sementara doktor pelatihnya dibuat bagi menggunakan empat blok asrama HTAR untuk mengesan serta menempatkan pesakit Covid-19.

Berdasarkan lawatannya di kesemua blok 5 Julai lalu, beliau mencadangkan supaya blok A dan B dijadikan sebagai Wad Covid-19 Kategori 1 dan 2.

“Malah, notis pindah bagi mereka yang tinggal di Blok A dan B ke Blok B dan E Asrama Pelajar Perubatan UM telah dikeluarkan pada 9 Julai lalu.

“Blok A dan B HTAR telah bertukar fungsinya sebagai Wad Covid-19 Berisiko Rendah pada Isnin lalu, serentak dengan pemindahan semua doktor pelatih ke UM,” jelasnya. – UTUSAN ONLINE

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
317,627
Reaction score
15,501
Points
2,376
Sempoi je KJ

FB_IMG_1631983073461.jpg

Dah ada pengalaman jadi menteri sukan
Setakat pakai gini pergi buat lawatan mengejut biasa bagi dia
Ramai tak sangka tu menteri datang melawat
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register