BTC USD 59,365.9 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

KFC tak pernah ada dalam senarai boikot - BDS

Sponsored Post

kfc ni mcm jatuh ditimpa tangga la,setau aku dulu sblum musim boikot org masih g lg dine in kat sana,cuma mcm sy sndri pun jarang2 jgk bli kfc sebab saiz dn rasa x sedap mcm dulu,kire kalu dah xde idea nk mkn apa, baru g kfc..

dtg musim boikot,abis lengang kfc sampai kene tutup,dlm fb smua dok canang kempen boikot oleh nitizen jgn mkn kt company dr US.tu yg terpalit sama kfc wlupun Jcorp siap letak banner kt kfc tu hak milik diorg,tp still nitizen mempersendakan banner tu.siap ada cawangan kfc dah kene tutup.

bile ada org ckp kesian kt nasib pekeje kfc,nitizen bls balik rezeki bukan kat situ je,kat luar pun masih bnyak peluang ada..ssh ckp dgn org main ckp je.x smua tpt amik pekeje oku,pekeje yg dh berumur..ntahla
 
kfc ni mcm jatuh ditimpa tangga la,setau aku dulu sblum musim boikot org masih g lg dine in kat sana,cuma mcm sy sndri pun jarang2 jgk bli kfc sebab saiz dn rasa x sedap mcm dulu,kire kalu dah xde idea nk mkn apa, baru g kfc..

dtg musim boikot,abis lengang kfc sampai kene tutup,dlm fb smua dok canang kempen boikot oleh nitizen jgn mkn kt company dr US.tu yg terpalit sama kfc wlupun Jcorp siap letak banner kt kfc tu hak milik diorg,tp still nitizen mempersendakan banner tu.siap ada cawangan kfc dah kene tutup.

bile ada org ckp kesian kt nasib pekeje kfc,nitizen bls balik rezeki bukan kat situ je,kat luar pun masih bnyak peluang ada..ssh ckp dgn org main ckp je.x smua tpt amik pekeje oku,pekeje yg dh berumur..ntahla


Sebelum musim boikot ni pun, aku memang jarang sgt mkn kfc, sbb overprice sgt dh.

Cuma tertanya² pasal banner tu. Since dia dah tau org x beli kat kfc sebab isu palestin, kenapa diorg xnaik banner tunjuk diorg menyokong palestin?

P letak banner milik jcorp, mcm xsmpai je msg diorg.

Lagipun, pengurusan kfc dah ngaku kan penutupan 108 cawangan sebab kenaikan kos barang, xde pulak diorg sebut sebab boikot. Maksudnya xde kena mengena pun dgn boikot.
 
Sebelum musim boikot ni pun, aku memang jarang sgt mkn kfc, sbb overprice sgt dh.

Cuma tertanya² pasal banner tu. Since dia dah tau org x beli kat kfc sebab isu palestin, kenapa diorg xnaik banner tunjuk diorg menyokong palestin?

P letak banner milik jcorp, mcm xsmpai je msg diorg.

Lagipun, pengurusan kfc dah ngaku kan penutupan 108 cawangan sebab kenaikan kos barang, xde pulak diorg sebut sebab boikot. Maksudnya xde kena mengena pun dgn boikot.
Biasa company2 ni dia neutral, xsokong mana2 perperangan/negara...jadi mcm tu je takat yg mereka boleh buat..
 
Sebelum musim boikot ni pun, aku memang jarang sgt mkn kfc, sbb overprice sgt dh.

Cuma tertanya² pasal banner tu. Since dia dah tau org x beli kat kfc sebab isu palestin, kenapa diorg xnaik banner tunjuk diorg menyokong palestin?

P letak banner milik jcorp, mcm xsmpai je msg diorg.

Lagipun, pengurusan kfc dah ngaku kan penutupan 108 cawangan sebab kenaikan kos barang, xde pulak diorg sebut sebab boikot. Maksudnya xde kena mengena pun dgn boikot.

Ade kene mgene dgn boikot...
Tp lebih pd boikot sb saiz, harge...
 
20240528_232636.jpg
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register