BTC USD 40,594.1 Gold USD 1,802.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ketua Pembantu Tadbir mengaku tidak salah buat tuntutan palsu untuk majlis hari raya

Sponsored Post

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,939
Reaction score
542
Points
161
Tak ada kaitan dengan kes ni lah.

Cuma mmg pernah saya kenal CC jabatan kerajaan yg libatkan byk vip ....dia pun dah mcm vip.

Nampak mcm vip sungguh....CC je pun!

Bila ada event Golf misalnya...semua oder baju golf, tuala dll dia yg incharge...kat rumah dia berlambak baju golf, tuala...hahah..terrrrr lebih oder la kot..

Tapi dia pun dah pencen, tumpu amal ibadah hari tua ni....Alhamdullillah...Allah bagi dia peluang ..moga2 Allah swt ampunkan kesalahan dia.
( tak lah sampai menteri yg sapu juta2 , billion2...dia takat mewah2 sikit je. )

Tapi CC kemeterian belia ni kena tuduh buat majlis raya pun sampai songlap rm 11 k? Banyak tu.
Moga2 dia terlepas/ tak bersalah....Aminnn..( agaknya 2015 dulu tu mmg zaman mewah.)
sebenarnya byk pembaziran berlaku melibatkan event gov ni....
 

amirbsp

Active Member
Joined
Sep 25, 2013
Messages
1,375
Reaction score
42
Points
30
hrmm... gaji tak cukup ka, kan molek hidup sederhana...biasa2 jer pun dah cukup,.. kang lebih2... sprm dtg lak say hye2
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,538
Reaction score
4,287
Points
201
"sebilangan" org gov, mmg gini.
buat tuntutan, resit, invoice syarikat yg ada bhagian utk dia,
terlibat dgn penipuan nilai, penipuan harga dll.

sebab tu kita boleh tgk "sebilangan" org gov, tak penah ckup duit.
padahal gaji okay dah.

tapi ada la benda tak btol yg dia buat.

keberkatan tu hadir dgn usaha mencari yg halal, amanah, dan jujur dlm memikul tanggungjawab.

takziah.
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
13,358
Reaction score
1,992
Points
201
"sebilangan" org gov, mmg gini.
buat tuntutan, resit, invoice syarikat yg ada bhagian utk dia,
terlibat dgn penipuan nilai, penipuan harga dll.

sebab tu kita boleh tgk "sebilangan" org gov, tak penah ckup duit.
padahal gaji okay dah.

tapi ada la benda tak btol yg dia buat.

keberkatan tu hadir dgn usaha mencari yg halal, amanah, dan jujur dlm memikul tanggungjawab.

takziah.
Ada contoh ka atau andaian bro saja nie....
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,538
Reaction score
4,287
Points
201
Ada contoh ka atau andaian bro saja nie....

kne tgk orang sekeliling boss..
ini bkn andaian..

klo tak nak tgk orang sekeliling..
boleh baca news..

aku dah bnyk kali baca kisah "sebilangan" staff gov buat keje tak jujur. sedangkan mereka ada gaji yang baik. Pekerjaan yang baik. Sepatutnya xde niat nak cari duit haram. sebab mereka ni diberi kemudahan pinjaman dan sebagainya. Ada pencen. Itu semua add on benda yg kita tak dpt dkt swasta.

but masih ada lagi sebilangan mereka nak mencari yg haram ? kalau kita pandang dan lihat. kita akan sedar. bertapa rosaknya mereka ini memilih benda yg haram sbgi sumber rezeki. tak berkat hidup mereka.

takziah bg mereka yg pilih jalan haram. sedangkan dh dpt yg halal lagi baik.






 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,325
Reaction score
1,601
Points
156
kne tgk orang sekeliling boss..
ini bkn andaian..

klo tak nak tgk orang sekeliling..
boleh baca news..

aku dah bnyk kali baca kisah "sebilangan" staff gov buat keje tak jujur. sedangkan mereka ada gaji yang baik. Pekerjaan yang baik. Sepatutnya xde niat nak cari duit haram. sebab mereka ni diberi kemudahan pinjaman dan sebagainya. Ada pencen. Itu semua add on benda yg kita tak dpt dkt swasta.

but masih ada lagi sebilangan mereka nak mencari yg haram ? kalau kita pandang dan lihat. kita akan sedar. bertapa rosaknya mereka ini memilih benda yg haram sbgi sumber rezeki. tak berkat hidup mereka.

takziah bg mereka yg pilih jalan haram. sedangkan dh dpt yg halal lagi baik.






Contoh paling senang JPJ dan lesen terbang.
 

cak cibo

Active Member
Joined
Apr 18, 2018
Messages
1,196
Reaction score
657
Points
81
"sebilangan" org gov, mmg gini.
buat tuntutan, resit, invoice syarikat yg ada bhagian utk dia,
terlibat dgn penipuan nilai, penipuan harga dll.

sebab tu kita boleh tgk "sebilangan" org gov, tak penah ckup duit.
padahal gaji okay dah.

tapi ada la benda tak btol yg dia buat.

keberkatan tu hadir dgn usaha mencari yg halal, amanah, dan jujur dlm memikul tanggungjawab.

takziah.


Contoh nyata yg saya kenal sendiri...sorang saudara saya kerja Pembantu Pertanian ( dulu lepas SRP , terus masuk institut pertanian...dpt sijil...jadi pembantu pegawai pertanian gred 29..sampai pencen! )

Kalau pegawai pertanian kena degree....dia cemerlang juga SRP..tapi sbb sijil je...jawatan dia mati kat Penolong Pegawai Pertanian ...walau ilmu/ kemahiran dia dah kalah pakar!


Dia duk jabatan pertanian...tiap hari bantu org kampung.

Bukan takat ajar tanam pokok...ajar buat kerepek...ikan perkasan...
Yg hi tec mcm fertigasi...cendawan...semualah!

Kalau ambik calun pilihanraya...memang boleh menang punya! Org kampung semua respek.

Dulu duk rumah murah....kereta mmg kancil + saga je lah. P kerja bawak bekal.

Jujur, amanah...harta kerajaan memang dia tak nak makan lansung!
Takut nak bayar balik pada sapa kalau ambik kata dia!
Tapi Alhamdullilkah rezeki dia berkat...walau gaji mati rm 5000 je..dia tak pernah putus belanja.

Adik beradik yg pakai merch, BMW yg kengkadang sesak pinjam duit dia.. :)

Sampai sekarang dah pencen.
Dia dah p kerja Haji.
Anak2 Alhamdulillah semua best student..sekarang semua kerja besar..tak pakai proton ..paling lekeh honda ketam.

Duit pencenn dia guna buat banglo atas tanah kampung.

Sekarang kerja p sapu masjid, cuci tandas.

Tapi sebelum pkp tu...dlm berapa bulan sekali...p Umrah, p medan...china dll..

Alhamdulliah..tak kaya....tapi cukup senang lah nampak dia sekarang. :)
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
13,358
Reaction score
1,992
Points
201
kne tgk orang sekeliling boss..
ini bkn andaian..

klo tak nak tgk orang sekeliling..
boleh baca news..

aku dah bnyk kali baca kisah "sebilangan" staff gov buat keje tak jujur. sedangkan mereka ada gaji yang baik. Pekerjaan yang baik. Sepatutnya xde niat nak cari duit haram. sebab mereka ni diberi kemudahan pinjaman dan sebagainya. Ada pencen. Itu semua add on benda yg kita tak dpt dkt swasta.

but masih ada lagi sebilangan mereka nak mencari yg haram ? kalau kita pandang dan lihat. kita akan sedar. bertapa rosaknya mereka ini memilih benda yg haram sbgi sumber rezeki. tak berkat hidup mereka.

takziah bg mereka yg pilih jalan haram. sedangkan dh dpt yg halal lagi baik.






Setiap manusia ada ujian dia....fhmkn yg tu dl....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register