Ketahui cara pengiraan dividen asb supaya anda jd bijak

CG Sponsors




SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,525
Reaction score
427
Points
91
fakta ke tu? boleh share link dimana dapat info tu?
tak kira berapa haribulan pun
asb punya konsep, ambil baki terendah dlm bulan tersebut
1jan hingga 31jan,tgk pada baki terendah
begitulah bulan2 lain pun
 
Sponsored Post

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,546
Reaction score
265
Points
41
tak kira berapa haribulan pun
asb punya konsep, ambil baki terendah dlm bulan tersebut
1jan hingga 31jan,tgk pada baki terendah
begitulah bulan2 lain pun
memang pengiraan ini yg aku faham. tapi, bila baca post forumer kt bawah ni aku confuse kejap...betul ke auta? tu yg aku minta share info tu ntah2 pnb dah ubah cara pengiraan.

bila sebut baki terendah setiap bulan, dia akan ambil jumlah baki terendah pada 9hb setiap bulan.
 

samad

Fun Poster
Joined
Dec 26, 2005
Messages
919
Reaction score
107
Points
23
memang pengiraan ini yg aku faham. tapi, bila baca post forumer kt bawah ni aku confuse kejap...betul ke auta? tu yg aku minta share info tu ntah2 pnb dah ubah cara pengiraan.
ada kenalan dalam ASB/PNB, cuba tanya cara sistem ASB kira. Dapat tak jawapan macam aku bagitahu ni. Baki terendah setiap bulan yang di beritahu supaya pelabur tak sesuka hati keluarkan duit sebab nak jaga jumlah terendah.

9hb adalah dalam sistem untuk kira baki terendah.
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,525
Reaction score
427
Points
91
sebelum ni nak transfer duit melalui portal myasnb pada 1hb tak boleh.
tadi baru try dah boleh
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,470
Reaction score
56
Points
120
amiklah 5k lepas 9hb
sama je. effect dia pada bulan ke hadapan.
mungkin kita silap faham dengan "pada 9hb setiap bulan."

maksudnya, PNB ambil data pada 9hb untuk tempoh 10th (bulan sebelumnya) sampai 9th (bulan terkini)...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register