Ketagihan Melayari Internet??Bgaimana nk kurangkan??

Recommended Brokers


meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
mesti ramai yang x tido malam asyik berforum dan berchatting...kalau gi kerja pun tambah2 ade wireless kat ofis... layan intnet gak...balik umah sambung layan intnet juga... kerja pejabat xsiap2... aku cerita nie pasal aku kene virus intnet la nie...xlengkap kalau sehari xonline...:(:)((
 
Sponsored Post

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,657
Reaction score
692
Points
161
aku penah direfer ke psychiatric/pakar sakit jiwa (insomnia)
sbb takleh tidoq dok main tenet
pengalaman yg berharga buatkuuu
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,657
Reaction score
692
Points
161
ketagihan internet ni...kena tgk apa tujuan..kalu sekadar suke2..xmendatangkan faedah...mmg xbgus la..


cara elak ketagih..potong tenet...
potong tenet
tp wifi bersepah2 lak
 

justeayoes

Active Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
1,808
Reaction score
5
Points
25
aku penah direfer ke psychiatric/pakar sakit jiwa (insomnia)
sbb takleh tidoq dok main tenet
pengalaman yg berharga buatkuuu
bole kongsi ckit solution... dah try pejam beberapa jam nih... xble tido gak.. adess laaa....~X(
 

syafsp

Passed Away
Joined
Mar 31, 2009
Messages
2,932
Reaction score
558
Points
71
aku punya style, klu men tenet lwt2 malam, aku dah atur ape tgs yg aku nk wt.
sllunya smbil surf tenet, smbil tu tggu bnda yg aku tgh download(movie ke, software ke). xla rugi sgt.
tp bila surf tenet ni, kdg2 drpd ngantok jadi xngantok terus tu yg heran.. :-?:-?
kdg2 byk bnda/sites nk buka. rasa mcm xterlalu bz sgt. benda tu semua kita nk baca. cth mcm kt CG ni la. dkt aku pny tab, [email protected] tab aku buka. yer la, tajuk mcm2.. tak termampu den...:)):))
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,657
Reaction score
692
Points
161
bole kongsi ckit solution... dah try pejam beberapa jam nih... xble tido gak.. adess laaa....~X(
doc tu suruh aku buat jadual tido
hari tido pkul berapa, esok pkul berapa and so on
pastu stiap dua minggu jumpa depa, depa nak check

lagi satu dia cakap petang2 kena senaman/p gym/jogging
bg letih skit
pastu minum susu suam malam2 dekat2 waktu nak tido
pastu elakkan makan daging malam2

yg tu saja yg aku ingat stakat nie
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,078
Reaction score
289
Points
131
kurangkan post kat internet,lagi banyak post ko lagi banyak org balas,bila ade org balas ko mulelah rajin godek2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register