BTC USD 49,874.8 Gold USD 1,691.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Kesian kawan aku mak dia marah dia :((

CG Sponsors




PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
salam,

aku ade member/kawan umor sama dgn aku(21)

dia plak anak sulung dan ade 3 org adik..

adik perempuan second, laki, dan last perempuan umor 12 tahun..

adik perempuan dia semua lawa2 beb...

dia, adik beradik dia, dan juga mak dia tinggal dengan nenek dia..

sebab mak/bapak dia bercerai..

bapak dia ni macam serabai sikit soal nk cari duit..

tapi mak dia ni plak tere cari duit... maybe sebab faktor kewangan kowt diorang bercerai...

masalahnye disini..

adik perempuan member aku yg berumor 12tahun tu skang dah pandai2 keluar dengan jantan(ala2 mat rempit) ..

disebabkan aku dgn lain2 member selalu terserempak adik member aku tu di angkut oleh lelaki umor dlm lingkungan 18tahun++

so slalu lah kita org nasihat dkt member aku tu... (abg kepada budak perempuan tu) ...

member aku pun slalu gk marah adik2... tapi sayang...

selalu di bekup oleh mak dia... pelik aku dgn mak dia...
sepatutnye protect anak.. boleh plak menang kan anak perempuan dia..

malan tadi kita org saje kasi panas2kan member aku tuh..
akibatnye, dlm pukul 1:33A.M member aku tu merajuk balik rumah..

time dia balik plak.. dia masuk dlm bilik tgk2 adik dia xde.. tgh lepak dkt luar dgn laki...

ape lagi mengamuk lah member aku tu...

sampai dia tertumbuk adik dia.. adik dia siap bawak pisau ala2 nk tikam dia haha padahal umor baru 12tahun..

mak dia pun nk tampar muka dia.. nasib baik dia tepis..

lepastu mak dia kata anak derhaka suruh dia berambus etc(so terpaksa la member aku tu tido rumah aku malam tadi) ...



so agak2 korang lah ape patut member aku tu buat dlm masalah mcm ni??

nak harap kan mak.. mak plak mcm p*****k ..
anak perempuan umor 12tahun dah bebeas keluar dgn laki(mak bekup lagi) .. silap2 umor 18-20 tahun nanti = jadi b0hsia ape..


aku skang tgh aim lelaki tu ju.... sebab member aku ni agk blur skit.. so kalau aku jumpe laki tu.. boleh PANG! sedas..
kasi warning dkt laki tu ke..


any idea? :-?
 
Sponsored Post

[email protected]

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
602
Reaction score
6
Points
15
Dh mcm cerita mlm td kat TV3 "PENGGALI" pulak mmg dh hampir sama dh jln ceritanya:-?:-?:-?
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,942
Reaction score
129
Points
33
berat gak masalah ko ni...nanti aku tlg pikirkan...
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
Dh mcm cerita mlm td kat TV3 "PENGGALI" pulak mmg dh hampir sama dh jln ceritanya:-?:-?:-?
pelik aku mak member aku tu dah cm org b0.d0 je..
budak terencat pun taw sapa yg salah dlm soal ni ..

member aku nk jaga adik dia dari kena angkut dgn jantan...keluar malam etc..

yg mak member aku plak protect adik perempuan member aku...
setiap kali member aku nasihat mak dia slalu keluar ayat ..

"mak taw lah, macam mak ni bo/do sgt" ...
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
Muat turun 3gp kantoi kat jamban... pastu suruh member bro tunjuk kat mak dia dan sound" nak jd adik smpai macam ni ke mak? "
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
takde harapan dah. kira burn je adek dia tu.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,390
Reaction score
1,560
Points
201
ape kata abg tu report kt polis ? budak bawah umur .. insyallah polis tu leh kasi tarbiah kt mamat moto tu
 

[email protected]

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
602
Reaction score
6
Points
15
Ak nk nasihat mcm ne ye:-?:-?:-?....klu maknya pun dh tunjukkan teladan2 yg x baik kat anak2, bapak pulak dh cerai, ni lah klu dh asyik dgn urusan dunia

Mcm ni lah ak rasa baik dia pi jumpa makcik2 or pakcik2 nya ke sbb nk harap bapak pun dh mcm tu, hanya org tua je leh nasihatkan maknya, klu kita yg anak nk nasihat nanti maknya ckp derhaka pulak,
Cr ahli keluarga or sanak saudara terdkt utk menyelesaikan hal2 mcm ni klu boleh jgn diperbesarkan hingga org luar dpt tau & heboh sekg, nanti keluarga gak yg malu.
 

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,293
Reaction score
510
Points
161
ape kata abg tu report kt polis ? budak bawah umur .. insyallah polis tu leh kasi tarbiah kt mamat moto tu
bagus gak idea ni..xpon suh pak imam kmpung tu..
trbiah mak dia skali..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
ermm prob besar ni.. niat si abg tu baik nak hentikan adik dia dari bersos.ial.. huhu.. kalu aku jadi abg dia, aku hempuk mamat yg bawak adik dia tuu.. pastu aku hempuk dua² baru padan muka.. bagi last warning atau repot aje polis senang cerita :)) :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register