[Kes Selesai] laptop ade connection,tapi x bole men GOOGLE(SOLVED,DNS kasi adjust)

CG Sponsors




haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
tolong ...

laptop aku ni ade connection tapi x bole surf internet,,die tulis address not found...


laptop ni jarang pakai (XP),so masa on td,die klua acquiring network address,,lepas aku godek2 baru la connected..
tapi tetap x bole surf..

dan juga td ade klua satu error 623 cannot load dial..

camne ye aku nak solved??
 
Last edited:
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
up sekali.....
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
tak pakar menjawab ke ?
 

syafsp

Passed Away
Joined
Mar 31, 2009
Messages
2,932
Reaction score
558
Points
71
kalau pakai browser(cth google chrome) lain boleh x??
keluar google x?
 

random1

Active+ Member
Joined
Dec 26, 2008
Messages
3,071
Reaction score
49
Points
30
tolong ...

laptop aku ni ade connection tapi x bole surf internet,,die tulis address not found...


laptop ni jarang pakai (XP),so masa on td,die klua acquiring network address,,lepas aku godek2 baru la connected..
tapi tetap x bole surf..

dan juga td ade klua satu error 623 cannot load dial..

camne ye aku nak solved??
ada 2 kemungkinan- --- 1) masalah setting kat laptop tu-----2) internet guna broadaband ke atau streamyx atau hang guna wifi,kadang2 broadbank ada masanya down,boleh connect xleh surf,kadang2 masalah nie terjadi kpd user wifi, ada connection x leh surf
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
tolong ...

laptop aku ni ade connection tapi x bole surf internet,,die tulis address not found...


laptop ni jarang pakai (XP),so masa on td,die klua acquiring network address,,lepas aku godek2 baru la connected..
tapi tetap x bole surf..

dan juga td ade klua satu error 623 cannot load dial..

camne ye aku nak solved??
kat browser tu cari tools/option/network/setting/pehtu select no proxy.
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
kat browser tu cari tools/option/network/setting/pehtu select no proxy.
pun x bole gak....ke ade kene mengena ngan IP dan DNS..sebab td ade ejas kat situ..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
ada 2 kemungkinan- --- 1) masalah setting kat laptop tu-----2) internet guna broadaband ke atau streamyx atau hang guna wifi,kadang2 broadbank ada masanya down,boleh connect xleh surf,kadang2 masalah nie terjadi kpd user wifi, ada connection x leh surf
gune wifi streamyx kat umah..sebelum ni netbook ok je,,,
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
tipu r pokdin.. ni masuk CG ni pakai ape? firefox??
 
Sponsored Post
Top
Log in Register