Kes Saiful: Anda nilai sendiri

CG Sponsors




mybizme

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2008
Messages
3,078
Reaction score
17
Points
25
Adakah saiful bukhari dipaksa atau rela?


Petikan Dari akhbar Berita Harian online adalah seperti berikut:

Anwar, 63, penasihat Parti Keadilan Rakyat dan Ahli Parlimen Permatang Pauh, dituduh meliwat Mohd Saiful di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Dia dituduh mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun dan disebat jika disabit kesalahan.

Mohd Saiful: Lepas serah dokumen, kami bincang tentang jadual kerja, tidak lama lepas itu beliau tanya satu soalan.

Mohd Yusof: Apa soalan itu?

Mohd Saiful: Can I f**k you today?

Mohd Yusof: Apa reaksi kamu ketika diajukan soalan itu?

Mohd Saiful: Marah dan takut.

Mohd Yusof: Ada kamu kata apa-apa?

Mohd Saiful: Tolak pelawaannya.

Mohd Yusof: Apa kamu kata bila menolak?

Mohd Saiful: Saya kata saya tidak mahu melakukannya.

Mohd Yusof: Anwar kata apa-apa bila kamu kata tidak hendak melakukannya?

Mohd Saiful: Dengan nada marah, Anwar kata "what" (apa)?

Mohd Yusof: Apa respon kamu?

Mohd Saiful: Saya ulang yang sama.

Mohd Yusof: Seterusnya?

Mohd Saiful: Anwar agak marah, dengan itu saya takut. Anwar arahkan ke bilik tidur utama.

Mohd Saiful berkata, beliau kemudian mengikut arahan Anwar dan Anwar selepas itu menutup langsir dan lampu bilik. <---Anwar mengarahkan saiful dan saiful akur

Beliau (Saiful) berkata Anwar seterusnya meminta beliau untuk membersihkan dirinya di bilik air.

Mohd Yusof: Masa itu dah buka pakaian?

Mohd Saiful: Ya. <--Saiful dah buka pakaian

Mohd Yusof: Lepas bilas diri?

Mohd Saiful: Saya ambil tuala dalam tandas, saya keluar dengan bawa baju kemeja saya warna putih dan gantung di tempat pemegang almari.

Mohd Yuof: Kamu bertuala?

Mohd Saiful: Saya bertuala. <---saiful pun buka seluar

Mohd Yusof: Masa keluar dari bilik air, nampak di mana Anwar?

Mohd Saiful: Saya nampak, Anwar di hujung penjuru katil, di bahagian kaki sebelah kanan.

Mohd Yusof: Apa Anwar buat pada masa itu?

Mohd Saiful: Dia berdiri pakai tuala putih dan mengarahkan saya untuk pergi dekat dia, lalu dia peluk saya sambil berdiri. <--- sekali lagi saiful menggambarkan dia menurut sahaja dan selepas ini dia melakukan perbuatan songsang itu.

Ketika itu, peguam Karpal Singh yang mewakili Anwar membuat permohonan agar prosiding seterusnya dijalankan secara tertutup. - Bernama

Pernyataan di atas, ia merupakan pernyataan yang dikeluarkan sendiri oleh saiful semasa di mahkamah, tiada penambahan dan pengurangan (berdasarkan berita Harian Online).

Tiada satu pun ayat yang menunjukkan saiful dipaksa
maka kesimpulannya dia tidak dipaksa!

Mengenai dakwaannya diliwat adakah saiful berkata benar?

Wallahua'lam,

http://cari.gold/2010/02/adakah-saiful-bukhari-dipaksa-atau-rela.html
 
Sponsored Post

glyceraldehyde

Active Member
Joined
Oct 19, 2008
Messages
1,597
Reaction score
113
Points
33
Anwar tak de rentap baju die ke? :)) saipol ni mmg lemah lembut orgnya....
 

glyceraldehyde

Active Member
Joined
Oct 19, 2008
Messages
1,597
Reaction score
113
Points
33
saiful ni taat pada boss, jd die relakan je... die juga menghormati orang tua..... :))
 

dominator

Active Member
Joined
Aug 24, 2009
Messages
2,049
Reaction score
42
Points
30
hahhaa... ape punye cite la ni... sape yang di pakse dan terpakse ni>
 

glyceraldehyde

Active Member
Joined
Oct 19, 2008
Messages
1,597
Reaction score
113
Points
33
Kucing jantan yang tak berakal pun tahu larikan diri atau melawan... tapi manusia ni akal die dah masuk kat kepale kucing tu wakaka... :))
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,679
Reaction score
260
Points
91
kalau perempuan yg nak kena rogol tu melawan sampai tak terdaya...nie kan cepol yg lelaki nak kena tapi tak melawan langsung...nuar guna minyak dagu kot,,,tu yg cepol ikut ja
 

dhomnirhahs

Active+ Member
Joined
Jan 1, 2006
Messages
2,699
Reaction score
35
Points
35
keparat ko ni tak paham ke buat2 tak paham?:eek:
hamboi .. di"keparat"kan sahabat kita .. siann ..

nampaknya kes sepol ni masih menarik pemerhati politik CG ek?


btw ..

persoalan lain juga selain dipaksa, terpaksa dan memaksa ni , adakah kejadian itu benar2 berlaku?

Wallahualam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register