BTC USD 32,514.1 Gold USD 1,776.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Kes orang bukan islam tak hormat puasa

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,879
Reaction score
2,456
Points
201
Berlaku di kfc
Tak hormat org puasa
Da semakin menjd2 puak kapir harbi ni
agama kita dipijak2
Harap semua ambil tindakan
 
Sponsored Post

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,879
Reaction score
2,456
Points
201
ko mmg nak org merusuh sbb perkauman ke apa?

2-3 hari ni makin galak kau hasut org ..

jangan sampai org datang rumah jemput bro..
Aku pos aje la
Supaya amik tindakan

india tu yg buat hal
Patut nya ko marah kapir harbi tu
Ape hal plak aku yg salah?🤔
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
27,674
Reaction score
2,047
Points
206
ayam punyo hal pun jadi gaduh.... yennadey minaci!

baik poei bli ayam 2-3 kilo & masak sndiri kek umah lagi puashati ekekekeeke

mcm2 resepi blh masak, ayam kfc, ayam mekdi, ayam golek & mcm2 laie
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,440
Reaction score
2,845
Points
206
perot lapar memang bikin gado.
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,879
Reaction score
2,456
Points
201
masalah dia kau selalu guna ayat provoke tak tentu arah

tak payah sebut bangsa agama lah kalau org tu buat salah

makin parah dah kau ni..
Da agama kita sendiri bro
Hari2 kene hina
Lebih2 lg dlm bulan yg mulia ni

Takkan kita nak diam saja
Kene la viralkan
Supaya kapir harbi kene tangkap
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,732
Reaction score
469
Points
46
dh tgk vids ni tp tak tau hujung pangkal ..so tak nk komen lebih2 lg
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,879
Reaction score
2,456
Points
201
Info detail;
———
[VIDEO] “PUASA PUNYA ORANG BODOH!” PEKERJA KFC DIMAKI PELANGGAN

April 17, 2021

Seorang penghantar makanan, Affiq Azizi berkongsi satu posting video di Facebook memaparkan seorang pelanggan didakwa ‘memarahi’ pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) di Klang, tengah hari tadi.

Menerusi posting tersebut, dia yang kebetulan sedang menunggu pesanan pada mulanya ternampak seorang lelaki didakwa mengeluarkan kata-kata kesat kepada pekerja KFC dipercayai akibat tersalah menyediakan ‘order’.

“Aku masuk KFC memang kosong kecuali ada sorang lelaki berbangsa India. Elok je aku masuk nak amik order aku dengar dia cakap pada pelayan KFC tu “u bodoh ke? Tak tau macam mana banyak macam mana sikit ke?”..,” tulisnya.

Atas dasar belas kasihan kerana pekerja KFC itu hanya mampu mendiamkan diri, Affiq kemudian menegur tindakan lelaki tersebut agar menghormati pekerja beragama Islam yang sedang berpuasa.

“Kesian pada pelayan KFC tu yang diam tatkala dia kena marah, aku terus sound brother tu “abang, cakap baik sikit bang, itu orang islam. Dia puasa. Respek sikit. Banyak langsi lu punya bahasa”,” katanya.

Affiq mendakwa lelaki berkenaan sempat meminta maaf dan tidak lama selepas itu, tiba-tiba muncul seorang wanita dipercayai isteri kepada lelaki terbabit.

“Aku cakap la, memang dia salah tapi sekurang-kurangnya cakap elok2. Bulan puasa ni mungkin dia memang letih ke apa.

“Selang beberapa minit, dia hantar bini dia pulak untuk sound aku. Bini dia kata kenapa u mau backup pelayan KFC ni? Aku cakap of course saya backup sebab dia orang Islam.

“So wajib bagi aku untuk mempertahankan dia. Dia bising2 kat kaunter dan masa keluar korang boleh dengar dia cakap “bodoh” “puasa punya orang bodoh” . Semakin melampau
,” ujarnya.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register