BTC USD 40,265.2 Gold USD 1,800.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kes KESIHATAN MENTAL Di HKL Dilapor Meningkat 20%

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,658
Reaction score
13,923
Points
2,376
KESIHATAN MENTAL | Kes Di HKL Dilapor Meningkat 20%

Akibat tidak dapat menahan diri kerana terlalu lama di rumah ketika PKP Penuh, seorang wanita hampir mengambil tindakan yang boleh membahayakan nyawa.

Realiti dihadapinya antara kisah benar dan menjadi sebahagian daripada kes kemurungan direkodkan Hospital Kuala Lumpur yang mengalami peningkatan 20 peratus sejak tahun lalu.

Wartawan Siti Khadijah Jaafar.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 
Sponsored Post

paraducks

Junior Member
Joined
Sep 20, 2019
Messages
98
Reaction score
22
Points
21
Yuppp baru je tetengok 1 video ni, sorang brader ni terjun tingkat 10 kot kat penang. Kebetulan ada yang rekod. Melayang je macam kertas je. Nasib bawah tu ada pokok terlindung view cecah konkrit. Nauzubillah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,658
Reaction score
13,923
Points
2,376
Yuppp baru je tetengok 1 video ni, sorang brader ni terjun tingkat 10 kot kat penang. Kebetulan ada yang rekod. Melayang je macam kertas je. Nasib bawah tu ada pokok terlindung view cecah konkrit. Nauzubillah

Betapa besar kesan pandemik ni
Kerja takde
Mau tak tertekan
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,703
Reaction score
2,604
Points
201
Bakpe tak minum racun je
1624464685408.png
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,703
Reaction score
2,604
Points
201

Murung selepas perniagaan gagal, lelaki terjun tingkat 10 pangsapuri​

MANGSA toll of kejadian locomotives. PHOTO ihsan polis
MANGSA toll of kejadian locomotives. PHOTO ihsan polis
Butterworth: Seorang lelaki yang berdepan masalah kemurungan sejak perniagaan diusahakannya gagal toll selepas terjun dari tingkat 10 pangsapuri of Jalan Bagan Ajam, di sini, petang tadi.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, asist commissioner Noorzainy Mohd Noor berkata, polis menerima panggilan daripada seorang lelaki berusia 52 tahun yang juga pengerusi pangsapuri pada jam 6.45 petang berhubung inside itu.

Menurutnya, siasatan awal mendapati mangsa berusia 26 tahun memasuki kawasan pangsapuri dengan menaiki motosikal melalui laluan utama.

"Mangsa terus menaiki lif ke tingkat 10 sebelum duduk melunjur kaki keluar di balcony kaki lima in secara tiba-tiba terjun ke bawah.

"Mangsa maut ekoran kecederaan parah dialaminya," katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

Beliau berkata, hasil soal siasat ke atas isteri mangsa yang juga berusia 26 tahun memaklumkan suaminya mengalami tekanan perasaan sejak beberapa hari lalu dan pernah menerima rawatan di sebuah clinic swasta, empat hari lalu.

"Mangsa mulai alami kemurungan selepas perniagaan yang diceburi gagal dan mengalami kerugian.

"Siasatan ke atas mayat mangsa tidak menemui sebarang elemen jenayah," katanya.

Mayat dibawa ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) untuk proses bedah siasat.

Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,914
Reaction score
767
Points
171
Ingat bunuh diri bleh selesai masalah le tu...
taktau masalah lg besar datang...
 

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,292
Reaction score
628
Points
161
Terkurung lama lama boleh jadi stress,lebih setahun covid,patut ada guidance utk orang yg dalam rumah ikut tv,contoh games ker,proper kuliah agama ker,bukan yg merapu gelak manjang,tengah kuliah agama ,masuk pulak iklan maksiat.

Ni nasib la ada Euro 2020,dapatla tengok bola.Kejap lagi Portugal dgn France.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
Bahaya bila kita terperangkap dgn dunia..

Kita nilai dari perspektif hutang, takde sumber income, takde orang nak bantu kita, mmg mudah terjun..

Satu lagi golongan jenis dengar bisikkan suruh terjun dan sebagainya..

Takziah..
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,556
Reaction score
4,308
Points
201
Kisah yang agak kesian..
Bila stress.. Kita akan cepat lost..

IMG_20210624_083540.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register