Kes Kereta Sambung Bayar

Recommended Brokers


Sponsored Post

QIPIDELANA

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2012
Messages
8,640
Reaction score
163
Points
78
report kereta kena curi senang.. kikiki.. dapat claim insurans.. :p
Jgn kot...nanti kena charge buat report palsu plk,cuma bole lah buat report dan mesti kot buat report tapi kena cter yg betul lah dr awal serah keta tu as a sambung byr.
 

w_j

Freshie
Joined
Apr 8, 2009
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
Akupun terfikir nak buat report ckp kereta tu kena curi tp takut gak kalo kantoi buat report palsu dgn fraud insurans. Nak buat report cite yg betul takut kena saman lak pasal buat sambung bayar ni illegal. Kalau tau lokasi senang aku ambik je kereta tu
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,803
Reaction score
664
Points
111
Kereta sambung bayar, buat lah, perjanjian cop stem apa sekali pun, ia tetap tak laku di mahkamah.
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
210
Points
123
ok..nampaknye kete nie dah dijual kat owner B sebagai kete piang/jt..
so owner B nie dah selamat tapi penarik kete akan tetap cari kete TT nie melainkan die bayar untuk tutup data...
ape yang boleh TT buat? kene cari penarik kete or biar kene tarik..
 
  • Like
Reactions: w_j

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,803
Reaction score
664
Points
111
Akupun terfikir nak buat report ckp kereta tu kena curi tp takut gak kalo kantoi buat report palsu dgn fraud insurans. Nak buat report cite yg betul takut kena saman lak pasal buat sambung bayar ni illegal. Kalau tau lokasi senang aku ambik je kereta tu
jgn buat report palsu, nanti kena kat polis. Mcm member, polis siap cakap "ini kes kereta sambung bayar atau encikkereta ini dicuri sebenarnya"

buat report palsu, nanti masuk ke dalam. kereta tak dpt, bala baru plak dtg.
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,841
Reaction score
203
Points
73
ok..nampaknye kete nie dah dijual kat owner B sebagai kete piang/jt..
so owner B nie dah selamat tapi penarik kete akan tetap cari kete TT nie melainkan die bayar untuk tutup data...
ape yang boleh TT buat? kene cari penarik kete or biar kene tarik..
aku penah kena mcm ni bank x layan even kita suh dia tarik pun janji tunggakan kena byr katanya..
 

ayiem676

Active+ Member
Joined
May 12, 2011
Messages
3,795
Reaction score
68
Points
35
Jgn kot...nanti kena charge buat report palsu plk,cuma bole lah buat report dan mesti kot buat report tapi kena cter yg betul lah dr awal serah keta tu as a sambung byr.
kalau bgtau betul pun penjara bang...:eek::eek:

Vehicle owners who pawn their vehicles to a third party to cover their loans without the bank’s approval could be fined or jailed, according to a report by Berita Harian.

The home ministry said that cases of vehicle pawning or sambung bayar are actually against the Hire-Purchase Act 1967, in a written reply to the Dewan Rakyat. “Action can be taken against owners who pawn their vehicles or sambung bayar to third parties without the bank’s knowledge and approval,” it stated.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register