BTC USD 61,043.6 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info kes hutang taknak bayar

saxxon

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
3,975
Reaction score
44
Points
35
Hutang ni membuat aku kenal kawan2 ni sapa. Masa nk pinjam punya la janji mcm2,lepas dapat boleh pulak hilangkan diri. Bukan berbulan, bertahun2. Semoga tahun ni mereka2 yg hutang dgn aku , tk la bnyk dekat 40k je in total boleh langsaikan.
 
Sponsored Post

slvrchair

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2008
Messages
4,556
Reaction score
312
Points
56
parah!!! Tin kosong mmg kuat bunyi bro, tin penuh ketuk tak bunyi....sabar jer la, lenkali hutang wat kontrak senang, tak bayar tuntut kat mahkamah hahah
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,098
Reaction score
238
Points
73
mmg musibat, aku pun penah kene,
dah ler pinjam duit, beli barang hutang,
tepon x angkat, msg tak balas,
bila aku post kt fb wall dia, dia tau melenting, marah ke aku pasal aibkan dia
talipon ugut nak tumbuk aku,

aku serah diri je lah, pasal kat kete wira dia ada sticker peratuan pistol 2 buah.

aku cakap ko nak tumbuk pun tumbuk lah. mari sini jumpa aku janji duit ko bayar balik..

lepas tu terus senyap, fb kene blok ape pun kene blok
hutang aku, hutang dgn kawan2 aku pun semua x settle.

hahaha..
takpelah, korang doakan lah hati aku sejuk satu hari nanti,
dan menjadi pemaaf, dan maafkan semua musibat mcm nih

persatuan menda tu bro pistol 2 buah :)):))
 

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
7,017
Reaction score
30
Points
80
Ini pendpt aku la kan

Bila kita bg pinjam kat kwn
Kita selaku peminjam kasi pinjam the amount that u r willing to lose
Maksudnya duit yg kita kasi pinjam kat kwn kita tu..memang kita harapkan dia byr
Tp kalau dia buat hal eg taknak byr, mungkir janji or cabut lari
Kita redha
Nak paksa nak gertak bagai pun tak guna


Contoh kalau kwn mintak pinjam 10k
Walaupun kita ada 20k
Tp kita bg amount 2k instead amount yg dia nak minjam 10k
So tat duit 2k pinjam tu, kalau dia tak byr pun
Kita tak hangin sgt
Sbb itu yg kita rasa amount yg willing to lose

ni setuju..aku kadang kesian jugak..bagi pinjam

kita niat memang tak kisah sebab bagi pun amaun yang kita tak rasa ralat

yang buat aku tak gemar selalu cakap tangguh

contoh kata 30hb..ok..dah 1hb cakap 20hb

bagi aku kalau tak mampu just bagitahu..tak payah nak cakap bape hb bape hb..

tu nbagi aku la
 

Yul-Minho

Legendary Member
Joined
Jul 23, 2012
Messages
15,942
Reaction score
1,170
Points
201
Lepas ni sapa nak pinjam duit kena buat aggrement


termasuk di viral kan dimedia sosial


nanti viral ada **** dok bela pulak tak baik aib org padahal dh mcm2 cara lembut dah buat

**** yg bela tu sama spesis le tu.. liat byr hutang :D
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,860
Reaction score
21,826
Points
1,671
Al baqarah ayat 280

FB_IMG_1631747319204.jpg
 

sopianothman

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
953
Reaction score
21
Points
25
Prinsip aku senang aje Kalau dia nak berhutang kau bagi aje kalau kau mampu kalau dia x bayar dan dia susah kau ada pilihan utk halalkan kalau dia senang dan kau boleh sabar kau sabar aje lah ,Rezeki kita kan Allah bagi kau yakin je Insyallah Duit hutang tu kau dapat kat lain
 

cari_makan

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2006
Messages
4,556
Reaction score
188
Points
33
Boleh ker jika ada org tak. bayar hutang kita, kita tak tutup tp niat nak tuntut pahala kat akhirat nanti?
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,860
Reaction score
21,826
Points
1,671
Bole guna taktik ni

FB_IMG_1634227621323.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register