Kerja Kosong Di TM ( telekom malaysia ) Enterprise @ Vads Berhad

CG Sponsors




luziaf

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2009
Messages
115
Reaction score
0
Points
10
Salam Kalian Semua

Disini saya ingin mempelawa kalian yang ingin bekerja di TM Enterprise @ Vads Berhad

Kedua - dua syarikat ini adalah anak syarikat TM BERHAD ( Telekom Malaysia )

APAKAH KERJA YANG KALIAN PERLU BUAT?

- BEKERJA DI CALL CENTER TM
- ANDA AKAN DIBERIKAN MEJA ,KOMPUTER , SERTA PERLBAGAI PERALATAN DAN KALIAN HANYA PERLU MENYELESAIKAN MASALAH YANG DIHADAPI OLEH CUSTOMER.
- TRAINING AKAN DIBERIKAN , DAN SEPANJANG TRAINING GAJI BASIC KALIAN AKAN DIBERIKAN (JADI JGN RISAU KLAU TRAINING X DPT DUIT)
- TRAINING SELALU MEMAKAN MASA DALAM 1-3 BULAN
- ANDA JUGA BERKEMUNGKINAN AKAN MENJUAL PRODUCT-PRODUCT DARIPADA TM SEPERTI STREAMYX , CALL PLAN DARI TM DAN PERLBAGAI LAGI ( JADI KALIAN TIDAK PERLU RISAU KERANA PRODUCT TM ADALAH PRODUCT YANG KITA SEMUA SEDIA KETAHUI , DAN IKLAN-IKLAN DILUAR PUN BANYAK JADI TIDAK BERAPA SUKAR UNTUK ANDA JUAL.


BAGAIMANA JIKA SAYA HANYA ADA SPM SAHAJA ?

- MIN REQUIREMENT IALAH SPM SAHAJA, MENGIKUT JAWATAN YANG AKAN DIBERIKAN
- GAJI KALIAN JUGA BOLEH MENCECAH DARI RM 1200 - RM1800
- ADA JAWATAN KOSONG YANG MASIH TERBUKA WALAUPUN ANDA BERKELAYAKKAN SPM SAHAJA.

BAGAIMANA PULA DENGAN DEGREE @ DIPLOMA ?

- GAJI KALIAN ADALAH BERLAINAN DARIPADA SPM ,
- GAJI KALIAN BERDASARKAN POST KERJA YANG AKAN DIBERIKAN
- TETAPI SLALU NYA RANGE GAJI DIP = RM 1.5K keatas
- DEGREE = RM1.8K Keatas

MENGAPA PENERANGAN GAJI DIATAS TIDAK LENGKAP ?

- KALIAN JANGAN RISAU , INI ADALAH UNTUK MENGELAKKAN KEKELIRUAN BERKENAAN GAJI YANG AKAN DIBERIKAN SEBENARNYA , INI KERANA GAJI KALIAN ADAKALANYA BERLAINAN MENGIKUT DEPARTMENT YANG KALIAN AKAN PERGI .

- APABILA ADA KEKOSONGAN KALIAN AKAN DIBERIKAN PENERANGAN YANG LEBIH LANJUT BERKENAAN KERJA @ GAJI KALIAN.



jika ada sebarang pertanyaan sila SMS Sahaja ( 0173250244 ) @ email [email protected]

DAN JIKA KALIAN BERMINAT SILA HANTARKAN RESUME KALIAN PADA EMAIL SAYA


[email protected]
 
Last edited:
Sponsored Post

denneil

Active Member
Joined
Mar 22, 2006
Messages
1,083
Reaction score
0
Points
20
ic ic....
encik luziaf ni keje dkat VADS eh??
 

raz4

Active+ Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
4,224
Reaction score
25
Points
30
nie permenant ke contract bro?
 

luziaf

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2009
Messages
115
Reaction score
0
Points
10
nie permenant ke contract bro?
contract..tapi slalunya akan renew..kecuali kalian ada buat fraud cases aja , jarang skali blaku kes yang tidak disambung contract kecuali jika tidak m'buat apa2 hal..
 

ahadiat

Active Member
Joined
Jan 4, 2010
Messages
1,016
Reaction score
0
Points
20
thread ni dah ada dulu. memang selalu ada intake baru coz yang masuk kerja biasanya akan resign sebab tak tahan tekanan. samada diserapkan under VADS atau KELLY services. kawan aku dulu kerja under kellys, mula tu dia kena gi interview kat bangunan VADS kat Tmn Tun Dr. Ismail. pastu dia kena training kat Kellys kat jln raja chulan selama seminggu. semasa training tu kelly janji bagi alaun rm250. tapi lepas dah start keje pun tak dapat dapat alaun tu. Bila dia tanya masing masing tolak sana sini. hehehe...

yang aku difahamkan kerja ne ikut shif. samada shif pagi atau petang. jadualnya pulak tak menentu. minggu ni masuk keje baru tau jadual minggu ini shif ape.

antara yang member aku bagitau aku untuk dikongsi bersama ialah :-

1. minggu pertama start keje masuk dalam 50-60 orang. lepas seminggu tinggal 40 orang. lepas sebulan je tinggal dalam berbelas orang. dia kata ramai tak tahan kena tekanan dan oleh kerena kekurangan staff, walaupun dorg lom bersedia, dah kena jawap call. ape lagik, dalam blurr tu kena maki hamun dgn customer.last last tak dtg keje terus. heheh..

2. gaji tak dibayar seperti yang diwar warkan. alaun shif malam, alaun transportation malam dan gaji tripple tuk publik holiday juga ada masa tak dimasukkan. so, selalu kena rajin check pay slip. masalahnya gaji masuk dulu kat bank, pay slip lambat. so, bila gaji masuk skali dan bank dan campur aduk dgn baki baki duit bulan lepas. satu hal pulak nak kira satu satu. tu yg ramai tk puas hati.

3. cuti tak menentu. kekadang hari isnin, selasa, kamis atau sabtu atau lain lain. takda fix cuti pada hari hari tertentu.

tapi yang bagusnya ialah keje ni kalau dah abis waktu keje, tak payah bawak balik umah. kira habis kat pejabat ajela.

tapi awas, jangan pepandai bertekak dengan customer ataupun mengurat dalam fon, sebab setiap perbualan anda dirakam oleh pihak admin. hehehe...
 

luziaf

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2009
Messages
115
Reaction score
0
Points
10
thread ni dah ada dulu. memang selalu ada intake baru coz yang masuk kerja biasanya akan resign sebab tak tahan tekanan. samada diserapkan under VADS atau KELLY services. kawan aku dulu kerja under kellys, mula tu dia kena gi interview kat bangunan VADS kat Tmn Tun Dr. Ismail. pastu dia kena training kat Kellys kat jln raja chulan selama seminggu. semasa training tu kelly janji bagi alaun rm250. tapi lepas dah start keje pun tak dapat dapat alaun tu. Bila dia tanya masing masing tolak sana sini. hehehe...

yang aku difahamkan kerja ne ikut shif. samada shif pagi atau petang. jadualnya pulak tak menentu. minggu ni masuk keje baru tau jadual minggu ini shif ape.

antara yang member aku bagitau aku untuk dikongsi bersama ialah :-

1. minggu pertama start keje masuk dalam 50-60 orang. lepas seminggu tinggal 40 orang. lepas sebulan je tinggal dalam berbelas orang. dia kata ramai tak tahan kena tekanan dan oleh kerena kekurangan staff, walaupun dorg lom bersedia, dah kena jawap call. ape lagik, dalam blurr tu kena maki hamun dgn customer.last last tak dtg keje terus. heheh..

2. gaji tak dibayar seperti yang diwar warkan. alaun shif malam, alaun transportation malam dan gaji tripple tuk publik holiday juga ada masa tak dimasukkan. so, selalu kena rajin check pay slip. masalahnya gaji masuk dulu kat bank, pay slip lambat. so, bila gaji masuk skali dan bank dan campur aduk dgn baki baki duit bulan lepas. satu hal pulak nak kira satu satu. tu yg ramai tk puas hati.

3. cuti tak menentu. kekadang hari isnin, selasa, kamis atau sabtu atau lain lain. takda fix cuti pada hari hari tertentu.

tapi yang bagusnya ialah keje ni kalau dah abis waktu keje, tak payah bawak balik umah. kira habis kat pejabat ajela.

tapi awas, jangan pepandai bertekak dengan customer ataupun mengurat dalam fon, sebab setiap perbualan anda dirakam oleh pihak admin. hehehe...

~ ow begitu rupanya, tapi sedari ahadiat apa yang dikatakan diatas itu bukan semuanya seperti yang ada sekarang , terlalu banyak deparment dari vads .

~ kemudiannya bukan sedarikan yang alami benda2 kat atas tapi member2 sedari aja.

~ ramai graduate @ anak melayu yang bekerja disini ahadiat..

~ harap ahadiat kena paham juga situasi kerja sekarang yang agak sukar untuk dicari ,mana peluang yang ada ambil aja dahulu .lebih baik ada daripada kita harapkan orang tua aja. btulkan ?

:):):):)
 

ahadiat

Active Member
Joined
Jan 4, 2010
Messages
1,016
Reaction score
0
Points
20
ya, betul juga cakap saudara luziaf tu, daripada menganggur baik cari pengalaman kerja dulu. memang betul skang nie susah nak cari keje.

harap saudara luziaf jgn lak salah faham ya, bkn la niat saya nak kondem thread saudara, cuma nak share info aje sebab member pernah keje sana. tapi biasalah mana mana kerja pun ada masalah juga. tu stended la tu. yang penting hati kita ikhlas mencari rezeki halal.
 

luziaf

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2009
Messages
115
Reaction score
0
Points
10
ya, betul juga cakap saudara luziaf tu, daripada menganggur baik cari pengalaman kerja dulu. memang betul skang nie susah nak cari keje.

harap saudara luziaf jgn lak salah faham ya, bkn la niat saya nak kondem thread saudara, cuma nak share info aje sebab member pernah keje sana. tapi biasalah mana mana kerja pun ada masalah juga. tu stended la tu. yang penting hati kita ikhlas mencari rezeki halal.
thanks sedara ahadiat.. :):):)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register