BTC USD 38,469.7 Gold USD 1,798.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kereta terbaik dari tahun 2005 hingga 2010

Lisasurirumah123

Fun Poster
Joined
Jul 4, 2016
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
Hi korang,

boleh sy mintak tolong bagi kan list kereta yg korang pernah pakai brand tak kesah apa pun janji tahun 2005 sampai 2010 sebab nak survey utk kereta utk sy bawak pegi balik keje je...

Tolong bagi tahu harga maintenance, roadtax tahunan, minyak ok ke tak.. kalau ade brand yg patut sy avoid dari beli pun boleh bagi tau jugak..

Tadi sy ade pegi ke used car, tapi salesman kat situ sarankan sy beli hyundai elantra tahun 2005, hyundai i10 tahun 2010 & hyundai matrix tahun 2004..

Sy tak sure kenapa dalam byk2 kereta dia bagi hyundai sebab senang nak loan katanye.. kalau boleh sy nak cari kereta loan dlm 10-12k je.. saga blm auto ade x harga mcm ni?
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,095
Reaction score
238
Points
73
vote for waja cps..
 

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,482
Reaction score
93
Points
80
perodua viva..den dah pakai dari 2008, memang lasak, enjin tak pernah problem..harga sekang pun bawah 10k rasanya..leh lanyak lagi 5 tahun kot..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,976
Points
201
kalo pakai pergi balik kerja, kereta kecik dah laa..

myvi ok..
 

accessive

Active Member
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,128
Reaction score
224
Points
43
Oooo...ingatkan dah beli keta aritu.

Myvi SE
 

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,690
Reaction score
944
Points
161
viva,myvi,kelisa,kenari..sesuai la utk travel hari2 pegi keje
 

John Nawi

Super Active Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
5,089
Reaction score
150
Points
83
salesman offer hyundai yg Tuan list kan tu semua ada masalah dan harga jualan mmg drop, BLM tahun 2009 dpt dah harga 12k, member baru tnya kedai nk tolak BLM dia,
pada pendapat aku :
nk sng sparepart dan murah ambil proton atau perodua, kalau cabin luas ambil myvi,
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,958
Reaction score
1,341
Points
201
bezza bakal dlm list terbaik.. sbb pakat sume beli wat grab.. lasak n steady bw muatan lori 3 tan... hahaha
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,901
Reaction score
332
Points
141
axia...

dgr kabo jimat minyak

bulanan baru rm300

bole wat grab trus huhu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register