Kereta MPV / SUV bawah 100k

CG Sponsors




chuki2

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2012
Messages
561
Reaction score
22
Points
15
Assalamualaikum,

Saya tengah planning nak mencari kerete MPV or SUV dengan bajet 100k kebawah. Boleh cadangkan kereta apa yang sesuai dengan bajet saya? Kalau second pun ok tapi kalau boleh tahun 2012 ke atas lah.

1) Anak nak masuk 2 orang
2) Kegunaan weekend
3) Fuel Consumption
4) Maintenance

Saya sebenarnya consider nak beli Exora CFE, sbb spec mmg sesuai dan value for money. Tapi paling saya risau adalah kualiti dia. Dah ler nak guna lama.. haha

Ada lagi cadangan kereta lain?
 
Sponsored Post

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,992
Reaction score
743
Points
171
waalaikumussalam... mazda cx5 ok dope?
 

kinz

Active Member
Joined
Oct 17, 2012
Messages
2,188
Reaction score
126
Points
33
Honda BRV tak berkenaan ke tt?
 

epalmuda

Freshie
Joined
Jan 16, 2014
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
Toyota chr..hehe

Toyota alza? Jimat minyak...sparepart senang cari...market valie pun ada...
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,249
Reaction score
512
Points
176
Kalau TT rasa SUV second pun ok, try cari honda cr-v tahun 2015 (model terkini). Mungkin ada yg harga sekitar rm100k. Jika tak dapat cari cuba cari cr-v generasi sebelum ini (tahun 2014 dan 2013).
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,608
Reaction score
116
Points
73
Anak baru satu bang..baru nk jadi dua..pakai sedan pun ok...anak tiga pun pkai sedan ok lagi..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register