Kerana PASIR hampir 1 nyawa hilang

CG Sponsors




janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
salam semua.just nak berkongsi cerita aku menyelamatkan seorang brader semasa aku drive turun dari cameron highland petang tadi.maaf gambar tak disnap kerana time tu aku betul betul kaget sangat walaupun kamera ada dlm poket..
citernyer time aku turun dari cameron,on the way dlm 40 minit skali ada satu brader potong kete aku dari side kiri,motor kawasaki 750 brand aku tak tau,double ekjos...zas potong aku,skali depan kete aku corner depan aku tup tup skali tyre blakang slide terus terhumban ketepi.nasib baik bukan gaung...tapi parit dalam.aku terus benti sebab takde org nampak kecuali aku dengan 1 chinese car yang naik sebab motor tu selisih ngan kete tu...aku kuar ngan terus lari pergi kat brader dlm longkang tu,tgok tertiarap dalam longkang muka kebawah,motor besar dia atas kepala tak gerak2.perghh..brader tu pun tak gerak.tergamam aku.aku tahan terus kete lalu,laki cina tu pun dtg..aku suh cina tu call ambulan.aku gi kat brader tu..

aku try la bercakap..
bro,kalau bro OK,jawab..
skali brader tu jawab slow..."tolong alih motor boleh tak?"
so apa lagi dah ramai yang benti tlg..masing masing pakat angkat motor brader tu bangun slow..bukak elmet full face..alhamdulillah..aku tanye brader tu..semua ok? dia jawab semua ok.pastu terduduk kat tepi longkang.pastu dia cakap...ada pasir tadi....pastu kita orang semua pakat angkat motor..sayang gear clash semua patah.sure takle jalan dah.aku pun bila ramai dah dtg...aku pun dah tanye brader tu semua ok bro..dia jawab ok..aku pun bla terus balik kl...

1-ini pengalaman 1st aku myeyelamatkan seseorang xcident depan mata.kalau aku tak benti tadi,sure sampai ke malam ni takda sapa tau mamat tu xcident dalam longkang besar tu dengan kepala ketanah,motor himpap badan.sure takle bangun dan tak gerak2.

2-brader ni mmg umur panjang,sebab ada longkang tepi kalau satu corner di depan lagi dia tergolek,sure terjun gaung terus.

3-brader ni pakai full set baju full padding,kasut,seluar helmet full face.mmg safty giler dan berjaya selamatkan nyawa dia.hanya wazer jer pecah ,but spek mata dia pun tak patah..

jadi kepada mat mat motor besar kecik,hati hati la bila memandu,jika memandu tu make sure la pakai pakaian yg betul betul safty yer..malang ni mmg tak berbau...

p/s:cik comel comot berani pandang dari jauh jer.takut dia:D
 
Sponsored Post

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
kaget aku sangat sangat bila motor potong,skali dopan ko terus jatuh masuk terhumban ke tepi sekelip mata jerk..paling taktahan..kalau dari jalan mmg tak nampak brader ngan motor tu lam longkang..perghh...
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
warga yg prihatin
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
warga yg prihatin
bukan apa bro,den ghaso kalau sesiapo yang berdepan ngan situasi camni mosti tlg gak,cumo mulo2 den sampai den mmg kaget tak tau nak buek apo..motor himpan dio..den tak tau time tu dio idup ko mati.tak gorak2..bila dah ramai den tahan bonti baru semangat den.
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
den tak sompek dan tak ingat nak snap gambar,kengkadang den terpikir adus rugi,tapi bilo pikir balik..kang aibkan org....
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
sempat amik no moto tue tak? besok ada spesel draw youuu.......
 

iorichee

Active+ Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
4,681
Reaction score
11
Points
25
pasir sangat merbahaya kepada rider moto especially kalo time nak corner baring....

zass.... tayar belakang sliding....

bedebuk jatuh....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register