Kerajaan syor heret pemilik kelab malam (yg beroperasi dlm pkpp) ke mahk, tarik lesen

CG Sponsors




akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,977
Reaction score
1,702
Points
151
Ulasan Apek Cina
25m

Secara peribadi, Saya setuju bahawa Kelab Malam ditutup selamanya.

Kelab Malam yang saya tahu, ada dua jenis.

Jenis pertama adalah tempat hiburan orang orang Muda. Saya pernah pergi beberapa kali sewaktu muda sebagai Pemandu bagi kawan-kawan. Saya minum Coca-cola sahaja.

Tempat Itu saya tidak suka atas beberapa faktor.
1. bunyi muzik terlalu kuat sampai tak boleh sosial.
2. hampir semua orang minum arak sampai muntah, lompat angkat tangan ikut arahan DJ.
3. Saya dapati ada orang main dadah di situ.
4. Ramai yang bawa balik pasangan baru kenal. Salah seorang kenalan saya mengandung selepas Itu.
5. Alasan anak-anak muda habiskan duit ibubapa pergi sana adalah “de-stress”.

Saya lebih suka muzik classical. Kalau ada duit lebih, saya pergi Malaysian Philharmonic Orchestra, Istana Budaya. Kalau tak ada duit Saya dengar youtube tiap-tiap hari.

Kalau de-stress saya akan hilang diri dari dunia ini ke dunia Sejarah, buat kajian tentang Sejarah Melaka, Jepun, Eropah, China, Asia Tenggara ataupun main alat muzik. Saya baca buku juga.

Kalau minum, Saya suka pergi cafe minum amaricano tanpa gula, dan berjumpa kawan bincang sosial.

Satu lagi jenis Kelab Malam dia macam KTV, siap ada perempuan layan . Saya pernah mengikut satu Tauke besar Cina untuk melayani. Setahu Saya, KTV Itu Sudah tiada.
Masuk dalam bilik karaoke, lepastu ada pelayanan perempuan. Orang muda macam saya duduk tepi minum Coca Cola sahaja.

Yang menyeksakan, Saya terpaksa dengar Tauke-Tauke nyanyikan lagu semua lari tune. Kena paham, apek cina ni jurulatih koir. 40 orang nyanyi sekali, seorang lari tune separuh irama pun Saya boleh tunjukkan dia Sebab seksa telinga.

Ini Saya bantah bagipihak semua isteri-isteri yang kesian menunggu suami balik rumah, kadang-kadang suami balik dengan baju berbau wangi dan menyedihkan kaum isteri lagi.

Kalau nak bincang niaga, pergi rumah Tauke besar. Siap ada Datin Sri yang layan anda.
Kalau nak de-stress, pergi cuti-cuti Malaysia. Bajet RM 100 hingga RM 2000 pun ada.
Kalau nak cari perempuan, Pergi rumah dia, minta izin ibubapa beliau untuk membawa anak keluar.
Kalau nak minum, beli dan minum di rumah. Isteri boleh jaga, tak payah orang lain jaga dompet anda.
Kalau nak nyanyi, nyanyi di tandas ataupun Karaoke Red Box . Dia tutup awal, dan tak de pempuan layan isteri anda boleh join sekali. Nak masuk Koir Apek Cina pun boleh .

Sekian
bosan jd apek mcm ni

Masuk islam la pek
Kurang2 mati masuk surga hehe
 
Sponsored Post

KLVIPER

Legendary Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16,634
Reaction score
517
Points
161
Pm berani ckp je tak buat pun...
Sembang bikin bimbang bleh la...
Hak bkn muslim dihormati...
Dlm mase yg same melayu join...
Kelab malam, pub , disko dah tutup sejak mac bang.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
71,073
Reaction score
11,112
Points
1,906
bosan jd apek mcm ni

Masuk islam la pek
Kurang2 mati masuk surga hehe
apabenda la tn akudotcom ni, kebebasan beragama, dan tiada paksaan dlm beragama
dan petunjuk serta hidayah adalah milik Allah

ramai lagi non muslim mcm apek ni, taknaknya terlibat dengan benda benda maksiat
takkan nak kata diorang tu memboring kan

agak agak klu non muslim tu kena involved dengan maksiat la kan, baru hidup tu tak boring
jadi org muslim ni banyak kekangan kan, kesian hidup org Muslim ni kan
gitu ke pendapat tuan


sepatutnya kita bersyukur kita muslim Allah arahkan untuk hindari dari segala maksiat
perintah dan larangan Allah semuanya adalah kebenaran dan haq
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,977
Reaction score
1,702
Points
151
Sungguh ku merasa resah


Ni semua salah cina dap & mca
Maka ramai anak2 muda kita di sana
 

SMI6

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
2,610
Reaction score
525
Points
76
kat malaysia ni geng geng setan mengelupur kepanasan tak leh nak berjoget ..berjimba dan minum arak...dan ber ber ber ber..dalam tu....hahahaha
Kadang-kadang hairan ad yg main muzik dlm kelab malam yg jual arak bila dapat kontrak post dekat fb alhamdulillah sambung kontrak.

Rice bowl la main muzik dalam kelab.

Benda subahat dalam arak tak ad kompromi. Blh je nak kerja muzik dekat tempat tak jual arak. Fikir la sama apa yg diberikan dan sumber rezeki tu pada isteri dan anak-anak.

Yang perempuan menyanyi mcm tak cukup kain. Kalau blh nak selak bg nampak bulu.

Yang keje pakai uniform pulak masuk club mcm Gengster, masuk senyap2 bawak betina, unsur2 duit bawah meja bg club jgn kene serbu tu dah biasa. club mlm Operasi lebih masa, sblm time covid ni kul 4 pagi ad club mlm buka.

Pegawai peguatkuasa uniform pakai speck mata hitam kul 4 pagi mmg tak nampak ad club mlm operasi lebih waktu. Nak tunggu PPIM viral lagi baru nak ambil tindakan.

Walaupun ia sakarstik lebih baik tutup. Gaji pemain muzik kelab malam pun sama mcm gaji tahun 90an tapi harga arak (wine liquoar dll) mahal nak gila satu table bil rm rm 3k tu biasa.. Lepas tu konon nak fight utk pe muzik ni dpt kan kerja, hello korang kene tekan dgn harga pun masih nak kerja muzik dekat club malam. Mana kwsp korang, insurance, socso. Badan tgh sihat OK la bila dah tua nanti mcm mana, ejen makan byk tak nak fight pula.

Yang pompuan ad yg dah kawin pun masih terjebak dgn arak bukan org lain. Bila org melayu lain Di kata pemalas, jgn dengki dgn orang kaya, ikat perut. Cucu dia masuk club malam minum arak dalam pub.
Cash atok dgn boboi kene bahan.

Tunggu je la covid 19 ni ok nanti kelab malam blh buka balik.
 
Last edited:

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,970
Reaction score
1,924
Points
206
apabenda la tn akudotcom ni, kebebasan beragama, dan tiada paksaan dlm beragama
dan petunjuk serta hidayah adalah milik Allah

ramai lagi non muslim mcm apek ni, taknaknya terlibat dengan benda benda maksiat
takkan nak kata diorang tu memboring kan

agak agak klu non muslim tu kena involved dengan maksiat la kan, baru hidup tu tak boring
jadi org muslim ni banyak kekangan kan, kesian hidup org Muslim ni kan
gitu ke pendapat tuan


sepatutnya kita bersyukur kita muslim Allah arahkan untuk hindari dari segala maksiat
perintah dan larangan Allah semuanya adalah kebenaran dan haq
Abaikan ke die
Kai tu
Xkan xkenal the legendary troll
 

Sniper

Super Moderator
Staff member
Joined
Feb 26, 2006
Messages
5,888
Reaction score
505
Points
116
Pm berani ckp je tak buat pun...
Sembang bikin bimbang bleh la...
Hak bkn muslim dihormati...
Dlm mase yg same melayu join...
stuju

aku rse pm tersilap ckp jer

xyah la kecoh sgt psl ni

tourism kite sgt pon begantong kt industri ni trime jela kenyataan

baek fokus bising kt isu skolah vernakular tu

totok parti xderla nk komen dlm tu

tp kt cni aku nmpk gak die komen satu due
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,977
Reaction score
1,702
Points
151
apabenda la tn akudotcom ni, kebebasan beragama, dan tiada paksaan dlm beragama
dan petunjuk serta hidayah adalah milik Allah

ramai lagi non muslim mcm apek ni, taknaknya terlibat dengan benda benda maksiat
takkan nak kata diorang tu memboring kan

agak agak klu non muslim tu kena involved dengan maksiat la kan, baru hidup tu tak boring
jadi org muslim ni banyak kekangan kan, kesian hidup org Muslim ni kan
gitu ke pendapat tuan


sepatutnya kita bersyukur kita muslim Allah arahkan untuk hindari dari segala maksiat
perintah dan larangan Allah semuanya adalah kebenaran dan haq
Itu cara hiburan org bukan islam Mek
Mereka penat bekerja
Sebelum pulang ke rumah, mereka hiburkan hati & reward diri mereka sendiri

cuba lihat org jepun
Kalau tanpa hiburan
Makin byk yg akan bunuh diri
maka mereka pelbagaikan hiburan utk menghiburkan hati

kita sbg org islam
Punya hiburan di rumah berbeza dgn mereka
tp kdg2 di rumah jg bole berlaku maksiat
Spt haruan mkn anak
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
71,073
Reaction score
11,112
Points
1,906
Itu cara hiburan org bukan islam Mek
Mereka penat bekerja
Sebelum pulang ke rumah, mereka hiburkan hati & reward diri mereka sendiri

cuba lihat org jepun
Kalau tanpa hiburan
Makin byk yg akan bunuh diri
maka mereka pelbagaikan hiburan utk menghiburkan hati

kita sbg org islam
Punya hiburan di rumah berbeza dgn mereka
tp kdg2 di rumah jg bole berlaku maksiat
Spt haruan mkn anak
hehe tn akudotcom, ye ke hiburan org bkan islam :D
saya kenal few non muslim yg takde berhiburan mcm tu
diorang mmg kerja kaw kaw, even hari sabtu tu pun kerja
public holiday je cuti
tapi pastu sambung balik kerja

tapi diorang takde berhiburan mcm tu
klu berhiburan pun bawak isteri dan famili masing masing berkaraoke


anak anak muda yg bekerja pun berhibur gak, tapi bukan cara yg pelik pelik
cara hidup diorang yg kita tengok tak asing dari cara hidup melayu, saya familiar dengan cara tu

ni dikawasan saya lah, yg mana non muslim lebih dari 50% menetap di sini
 
Sponsored Post
Top
Log in Register