BTC USD 17,216.0 Gold USD 1,789.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kerajaan rancang larang jualan rokok kepada mereka lahir selepas 2005

imatheonlyone

Legendary Member
gem
Messages
13,641
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,641
Reaction score
579
Points
171
yg dah tua2 ni sokong jela...sbb tak effect kat kita pun...budak2 je yang kena...xde la anak2 kita nnt bazir duit beli rokok kang
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
yg dah tua2 ni sokong jela...sbb tak effect kat kita pun...budak2 je yang kena...xde la anak2 kita nnt bazir duit beli rokok kang

Setuju tuan
Moga-moga generasi anak-anak kita dan seterusnya akan dapat manfaatnya nanti
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,714
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
33,714
Reaction score
4,436
Points
261
Awards
1
Islam menitik berat kan sistem keadilan dlm menjalan kan undang2

Di sini kita dpt lihat kerajaan hanya mementingkan golongan tua sahaja
Kerana golongan mereka yg mahu merokok

Golongan remaja sering di tindas

Tuhan tidak akan menjayakan dan meredhai rancangan mereka
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
IMG_20220922_115444_826.jpg

IMG_20220922_115444_907.jpg

IMG_20220922_115444_920.jpg

IMG_20220922_115445_329.jpg

Generational Endgame (GEG) perlu dilaksanakan bagi mengurangkan prevalen merokok di negara kita. Ini akan mengurangkan beban penjagaan kesihatan dan melindungi generasi masa depan.

Di bawah Rang Undang-undang baharu Akta Kawalan Produk Tembakau dan Merokok 2022, langkah kawalan menyeluruh akan dikenakan ke atas SEMUA jenis produk tembakau dan merokok termasuk vape dengan atau tanpa nikotin.

Pelaksanaan GEG hanya melibatkan mereka yang lahir pada 1 Januari 2007 dan seterusnya.

* Ini adalah petikan daripada e-Majalah MyHEALTH Edisi September 2022. Klik




untuk edisi penuh.

#ANMS
#KekalSihat
#sihatmilikku

Sumber:
Bahagian Pendidikan Kesihatan, KKM
t.me/sihatmilikbersama
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,246
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,246
Reaction score
4,791
Points
266
Awards
1
IMG_20220922_115444_826.jpg

IMG_20220922_115444_907.jpg

IMG_20220922_115444_920.jpg

IMG_20220922_115445_329.jpg

Generational Endgame (GEG) perlu dilaksanakan bagi mengurangkan prevalen merokok di negara kita. Ini akan mengurangkan beban penjagaan kesihatan dan melindungi generasi masa depan.

Di bawah Rang Undang-undang baharu Akta Kawalan Produk Tembakau dan Merokok 2022, langkah kawalan menyeluruh akan dikenakan ke atas SEMUA jenis produk tembakau dan merokok termasuk vape dengan atau tanpa nikotin.

Pelaksanaan GEG hanya melibatkan mereka yang lahir pada 1 Januari 2007 dan seterusnya.

* Ini adalah petikan daripada e-Majalah MyHEALTH Edisi September 2022. Klik




untuk edisi penuh.

#ANMS
#KekalSihat
#sihatmilikku

Sumber:
Bahagian Pendidikan Kesihatan, KKM
t.me/sihatmilikbersama


plan dan strategi selalunya dah sangat cun
tapi bile perlaksanaan dan penguatkuasaan selalunya kelaut dalam

antara bende bagus tapi dah fail sebelum ni adalah larangan merokok di kedai makan
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
plan dan strategi selalunya dah sangat cun
tapi bile perlaksanaan dan penguatkuasaan selalunya kelaut dalam

antara bende bagus tapi dah fail sebelum ni adalah larangan merokok di kedai makan

Kejap je mende ni
Lepas tu macam suam-suam kuku dah
 

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
19,485
Joined
Jun 5, 2022
Messages
19,485
Reaction score
2,584
Points
251
Awards
1
Merokoklah sampai mati
lol

 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
Merokoklah sampai mati
lol


Jangan beria sangat tuan
Nanti ada yang tak senang dengan kenyataan ni 😄
 

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
19,485
Joined
Jun 5, 2022
Messages
19,485
Reaction score
2,584
Points
251
Awards
1
Jangan beria sangat tuan
Nanti ada yang tak senang dengan kenyataan ni 😄

Diorang lagi suka
lol
Mati" pertahankan rokok.
Pertahankan sampai mati
ekekeke
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
Diorang lagi suka
lol
Mati" pertahankan rokok.
Pertahankan sampai mati
ekekeke

Dah sebati dalam diri bertahun-tahun
Mana maunya nak tinggalkan begitu saja
 
Sponsored Post

Top
Log in Register