Kerajaan rancang bina 1,000 menara pemancar pada 2010

CG Sponsors




alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,410
Reaction score
256
Points
81
KUALA LUMPUR: Kerajaan akan membina lebih daripada 1,000 menara pemancar dalam pelbagai saiz di seluruh negara tahun ini bagi meningkatkan penembusan jalur lebar di Malaysia.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata pembinaan menara di bawah seliaan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) itu diyakini akan membantu meningkatkan kadar penembusan jalur lebar di beberapa kawasan di Sabah, Sarawak, Pahang, Kelantan dan Terengganu yang masih berada di bawah tahap 15 peratus ketika ini.

"Kementerian belum berpuas hati dengan kadar penembusan jalur lebar di beberapa negeri. Untuk itu SKMM sebagai penyelia pembinaan menara-menara tersebut dikehendaki menghantar data perkembangan kepada kementerian setiap dua minggu bagi mengetahui kenaikan kadar penembusan perkhidmatannya," katanya pada sidang media selepas menjadi tetamu dalam wacana eksklusif bersama Radio Klasik Nasional di Wisma Radio, Angkasapuri di sini, hari ini. - Bernama
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,201
Reaction score
1,101
Points
201
gune duit rakyat utk bina ...tapi rakyat kene bayar gak ... cam ne tu?
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Yang ni hanya utk Wireless BB ke?
Aku rasa kat Klang Valley pun banyak pemancar tp slow gak coz ramai yg guna
Sepatutnya kena increase berdasarkan kesibukan penggunaan la baru betul
Aku guna 3G nyer line kat KL berbanding EDGE kat kawasan pedalaman lg laju EDGE
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
best la internet lagi laju pasni.
tapi radiasi berlebihan pulak ter expose
 

numanuma

Active Member
Joined
Nov 8, 2006
Messages
1,721
Reaction score
92
Points
30
pemancar untuk TMnet agaknye,
Stremyx nak go wireless BB dah ...
 

smate

Active+ Member
Joined
Apr 21, 2007
Messages
4,795
Reaction score
19
Points
25
x sabar nk tunggu
 

tok_jogho

Active+ Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
2,844
Reaction score
9
Points
25
bina guna duit rakyat...pastu untng mkn sorg...rugi rakyat tanggung...
banyak2 pun x guna kalau kualiti masih sama...
 

mamza

Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,032
Reaction score
1
Points
30
ini maknanya peluang yg besar dalam perniagaan internet.. so bersiap sedia dr sekarang, pelajari ilmu website dan online marketing..

Dengan adanya penembusan internet ni, sasaran kerajaan ke arah sekolah bistari 2010 akan menampakkanhasilnya.. Singapore dah menggunakan online learning sejak 2004 lagi...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register