KERAJAAN PN sikit lagi akan TUMBANG...Kita Rakyat.....Kita Lobai Walauunn

CG Sponsors




Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
9,444
Reaction score
1,422
Points
151
ID baru???
bell&ross, thehornbill dan sekarang mankakis
Berapa banyak ID kau daa.
Takpela wat ID bebanyak nanti boleh berdialog sesama sendiri nampak macam ramai geng tapi sebenarnya sorang je :ROFLMAO:
Bapak loser takde life kau nie:LOL:


opis aku..:D..opis bergerak je....bila2 masa pun boleh onlinekan insuran....nak buat roadtax sekali pun boleh..kalau geran kat bank (area kl saje) servis caj rm20..(bergantung pada premium insuran..kalau premium lebih rm1k..saudara bayar bank caj rm10 saje.)payment melalui maybank..boleh emailkan copy covernote/polisi dan copy geran dan no telefon sekali ke mankakis@gmail.com.tq



alahai....kesian pulak lobai waalaauunn sorang ni.....lobai waalauunn @Mata_Pena perlu kah lobai sorang ni disekolahkan....?kerajaan pulau pinang bijak memacu ekonomi tak perlu bantuan persekutuan.....teruk benar dah tahap kemandulan akalnya.....kihkihkihkihkhihkihkhikhihkihkihkih
alahai....kesian pulak lobai waalaauunn sorang ni.....lobai waalauunn @Mata_Pena perlu kah lobai sorang ni disekolahkan....?.....teruk benar dah tahap kemandulan akalnya.....kihkihkihkihkhihkihkhikhihkihkihkih..😂..
 
Sponsored Post

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
6,951
Reaction score
780
Points
121
ID baru???
bell&ross, thehornbill dan sekarang mankakis
Berapa banyak ID kau daa.
Takpela wat ID bebanyak nanti boleh berdialog sesama sendiri nampak macam ramai geng tapi sebenarnya sorang je :ROFLMAO:
Bapak loser takde life kau nie:LOL:




mungkin dia org besar siji kot
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,538
Reaction score
2,014
Points
201
Pas konsisten tolak kerjasama dengan DAP
NURUL HUDA HUSAIN | | 19 Januari 2021
Rabu | 20 Januari 2021
945774.jpg

Datuk Seri Abdul Hadi Awang
SHAH ALAM - Pas mengulangi pendirian untuk menolak kerjasama dengan DAP kerana sikap parti itu yang ekstrem dan suka mencampuri urusan orang Islam.
Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sikap itu sudah ditunjukkan parti berkenaan ketika bersama dalam Pakatan Rakyat sebelum ini.
"Pengalaman kita dengan DAP, dia sering kali campur tangan dalam urusan untuk pelaksanaan (undang-undang Islam), padahal ia hanya melibatkan orang Islam.
"Bila kita hendak laksanakan hukum Islam mereka gelabah. Mereka tidak setuju padahal kita tidak ganggu hidup mereka (tetapi) mereka ganggu hal kita.
"Jadi sebab itu kita tolak kerjasama dengan DAP (dan) menolak kawan-kawan yang kita rasa yang mesra dengan DAP, " katanya pada program bual bicara Minda Profesor Negara 'Bicara Negarawan' Masa Depan Malaysia: Ke Mana Kita? yang disiar secara langsung di Facebook Majlis Profesor Negara (MPN) pada Selasa.
Mengulas lanjut, Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, kerjasama antara Pas dan DAP ketika dalam Pakatan Rakyat yang turut disertai Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebelum ini hanya bersifat untuk mendapat kemenangan Pilihan Raya Umum (PRU) semata-mata.
"Bila sampai hendak realisasikan Perlembagaan terdapat percanggahan (oleh DAP) contohnya kita hendak tegakkan Islam dalam perlembagaan," katanya.
© 2018 All Rights Reserved • Karangkraf Group • © 2018 Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf
 

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
- Hutang pulau pinang minta tolong federal.
- Bil air tak bayar

pulau pinang bukti kelemahan dap

tapi hebat jana ekonomi katanya
1612010640758.jpeg
 
Last edited:

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
PDC yang dulunya sebuah perbadanan kerajaan Negeri Pulau Pinang yang kaya dengan tunai kini terpaksa meminjam wang dengan bank kerana PDC tidak lagi boleh jana pendapatan dan keuntungan melalui pembinaan rumah untuk rakyat Pulau Pinang. Ini adalah kerana tanah-tanah yang sepatutnya diberikan kepada PDC untuk dimajukan telah dijual kepada pemaju-pemaju swasta. Keuntungan yang sepatutnya dijana oleh PDC kini menjadi keuntungan kepada syarikat-syarikat pemaju hartanah swasta.

ctrl C + ctrl V
 

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
Pembangunan berleluasa dibenarkan tanpa perancangan yang jitu dan teratur. Pelan Tempatan sengaja tidak diwartakan Kerajaan Negeri. Tanpa Pelan Tempatan Jawatankuasa Perancangan Negeri bebas luluskan permohonan pembangunan mengikut budi bicara Pengerusinya saja. Tiada garis panduan yang mengekang kebebasan Pengerusi SPC melulus ikut suka hati.

ctrl C + ctrl V
 

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
“Over development” dan penerokaan lereng dan kawasan berbukit menyebabkan banjir kilat semakin kerap berlaku kerana sungai dan anak sungai semakin cetek kerana mendapan yang dibawa bersama limpahan air hujan. Hujan lebat setengah jam, sudah berlaku banjir kilat. Rakyat Pulau Pinang dah semakin phobia dengan awan hitam yang selalunya membawa hujan.

ctrl C + ctrl V
 

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
DAP juga tidak bertanggungjawab atau akauntabel ke atas kegagalan-kegagalan yang mereka sendiri cipta. DAP asyik nak menyalahkan kerajaan negeri terdahulu dan Kerajaan Persekutuan saja. Tidak pernah mengakui kelemahan mereka dalam mentadbir negeri, sentiasa menyalahkan pihak lain saja.

ctrl C + ctrl V
 
Sponsored Post
Top
Log in Register