KERAJAAN PN sikit lagi akan TUMBANG...Kita Rakyat.....Kita Lobai Walauunn

CG Sponsors




Sponsored Post

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,722
Reaction score
229
Points
83
ADA PEMIMPIN UMNO MEMBERI SOKONGAN BUAT ANWAR SEBAGAI PM.


Revealed: Najib, Zahid jointly wrote to palace in support of Anwar –  Malaysia Today
WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI: Here Are The List of Zahid & Najib 19 UMNO  MPs Supporting Anwar To Be PM 9 To Form The Next Federal Government


Amiruddin Ahmad

Salah seorang pemimpin MPT Umno dikatakan bergerak melobi untuk ahli Parlimen Umno agar menyokong Anwar Ibrahim bagi menduduki kerusi no satau Negara melalui undian tidak yakin terhadap belanjawan dan menjatuhkan kerajaan PN.
Dikatakan pertemuan yang berlaku di beberapa tempat sekitar Kuala Lumpur itu mendesak agar MP Umno memberikan sokongan kepada Anwar .

Namun apabila melihat desakan dan naratif yang sama yang dikatakan senada antara Najib Razak dan Anwar, berhubung belanjawan 2021 , ramai menganggarkan bahawa Zahid dan Najib yang dikatakan menghantar surat sokongan kepada YTP Agong , yang menyokong Anwar menghadapi bantahan dari MP Umno yang tidak berpuas hati.

Ramai juga menganggap bahawa sokongan kepada Anwar untuk melepas diri, kerana jika masih berda dibawah Muhyiddin sudah tentu Najib dan Zahid akan menghadapi realiti dan ancaman di penjarakan jika sabit kekalahan dalam mahkamah. Anwar dikatakan akan menyelamatkan mereka , namun Anwar sendiri menafikan nya kerana berpegang kepada prinsip Keadilan dan kesalahan hanya akan di buktikan dimahkamah jika perbicaraan adil yang di laksanakan.

Namun apa yang sedang diusahakan individu berkenaan masih belum dipastikan sejauh mana ianya berhasil. Alasan utama pemimpin Umno terutamanaya Najib yang menjadi pengerusi BNBCC dimana ianya mewakili ahli MP Umno yang tidak berjawatan dalam kabinet ialah menyokong 10 % pengeluaran KWSP dan moratorium automatik selama 6 bulan. Ancaman ini menakutkan kerajaaan PN yang dikatakan berada seperti telur dihujung tanduk sebelum rebah pada 26 Novenber ini.Malah Mat Maslan dalam tweeternya hari ini pula menjelaskan bahawa jika kerajaan PN mahu kekal, maka terima dulu syarat yang dikemukakan mereka.


image.png



Keadaan ekonomi yang teruk dibawah PN menjadikan rakyat semakin marah dan seolah olah kerajaan yang mempunyai ahli kabinet yang paling tinggi dalam sejarah negara ini, tidak berfungsi dan makan gaji buta.
Oleh itu desakan dan sokongan agar Anwar dilantik sebagai PM agar segala kemerosotan ini dapat diselesaikan kerana Anwar mempunyai pengaruh bukan sahaja di Dunia Arab, namun juga di Eropah. Anwar ada jalan penyelesaiannya.Cuma setan setan kecil yang mengganggu dan takut kepada beliau yang tegas menentang rasuah dan kezaliman.
 

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,722
Reaction score
229
Points
83
arak, anugerah yg diberikan tuhan pada agama lain.....lobai agama pun anugerah tuhan kepada lobai waalaauunn....kedua-duannya ada persamaan....tak memberi manafaat langsung kepada manusia sejagat.......kihkihkhikihkhihkikhikihkihkih..😂..
 

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,722
Reaction score
229
Points
83
Tuesday, November 24, 2020
MAKSUD DISEBALIK TULISAN

126263567_1033366160501101_8013153603039717462_o.jpg

126899270_1033366277167756_8039677181234285794_o.jpg

126083867_1033366340501083_4598165498236900965_n.jpg
127014679_1033366347167749_8216338172989225629_n.jpg

TERDESAK NAK B2021 LULUS PUNYA PASAL?

Kalau tak komplen, puak yg berkuasa akan langgar SOP suka hati je. Kalau rakyat, sure kena denda dan penjara.
Kalau dilihat pada perkembangan semasa secara zahirnya terlihat yg Undi B2021 akan menyebabkan babai kpd Moo dan KERAMITA PN. Anda setuju?

- Zus Din
24 November 2020

*Nota : Link - Keningau tidak dibenarkan berada di Dewan Rakyat : https://www.facebook.com/watch/?v=1170027020137728
 

zackpenang

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
211
Reaction score
105
Points
23
View attachment 316024 View attachment 316026


Kita Rakyat....ni longkang ke sampan...?...lobai waalauunnn sila ulas...?....ada kena mengena dgn negeri isley bersekutu....kihkihkihkihkhikhihkihkhihkih... 🤭 ..
Alahai walauunn waalaauunta, tak pasti jangan kongsi...akhirnya terbukti kebenakan dan kemadulan akal itu benar, tak ada ilmu tentang pembinaan rujuk dulu sebelum ulas, kan dah menunjukkan kemaluan sendiri...
Untuk pengetahuan Lobai Waalaauunta, cara yang sama pernah digunakan di Pulau Pinang kawasan Batu Maung beberapa tahun lepas, orang tengok memang pelik pasal pasang longkang dulu, tapi ini untuk save kos, lepas tu kontractor timbun tanah sama lavel dengan longkang tu untuk tebatan banjir, ada paham Waalaauuunta semua......Akhirnya terserlah kemandulan akal waalaaun waalauunta padang pasir sekalian...kikikikikihh

KIta Rakyat....
lobai waalaauun waalaauunta padang pasir semua harap maklum...kikihkhikhihkhikhihkih.. :D ..

terbukti kemandul akal itu benar.........kihkihkhihkhikihkihkihkih..:D..
 

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,722
Reaction score
229
Points
83
Wednesday, November 25, 2020
BILA DAPAT JAWATAN MELALUI ISTIDRAJ

MOHD MUKHLIS MOHD SYARIF

1606265237223.png


Kes Beer yang tak memabukkan ni lebih kurang macam kes RUU355 la. Bila dengar aje kata ketua lebai nak bentang RUU355 terus naik stim penyokong. Siapa yang persoal bab teknikaliti semua pakat kena kapir.
Depa bukan kisah pun RUU355 tu cacat, tak ada limit dalam hukuman, depa tak kisah pun yang bab mahkamah syariah sendiri ada beza kuasa dari mahkamah civil, depa tak kisah yang hakim mahkamah syariah gaji berbeza dengan mahkamah sivil.

Depa ingat kalau laksana RUU355 terus dapat redha Allah. Sampai 5 tahun kena tipu, bentang tajuk lepas tu sendiri tangguhpun dah di angkat jadi hero. Kena heret sampai ke padang merbuk turun dari pantai timur. Boleh pula mereka salahkan Amanah dan DAP sebab tolak RUU355 padahal bentang pun belum? Apa punya mewa boleh tahu siapa yang tolak dan siapa yang sokong kalau belum bentang. Macam match final bola belum mula dia dah marah kata orang tak sokong.
Bila dah ada kuasa melalui istidraj, boleh kata RUU355 bukan perkara utama. Nampak sangat RUU355 hanya untuk mempergunakan penyokong dan penuhkan tabung milo. Ada tak lebai minta maaf?

Kes Beer ini pun sama. Padahal yang tukang duk announce tu bukan main banyak skandal terpalit dengan dia; dia selamat sebab jadi trojan horse mantan PM dan PM sekarang nak bagi lemah parti dia. Tapi yang tak boleh brain, ada mufti belum apa-apa dah puji melangit, siap bagi jaminan rahmat lagi padahal dia sendiri bagi jaminan apa yang dia tiada pengetahuan.

Rupanya-rupanya Beer yang kurang dari 7% alcohol tidak di kategorikan sebagai minuman keras di tanah Melayu Isle, jadi tak ada beza pun dengan dulu. Memang dari dulu 7Eleven dan speedmart hanya jual beer dan bukan wine. Jadi yang Mofti duk puji sakan sebab apa? Padanlah di beri gelaran Sahribut samahaha serba tahu (SSST) sebab palatao sangat.

1606265463419.png


Kita Rakyat....cuba lobai waalaauuunn lihat gambar dibulatan tu...?....dulu beer dipamirkan disitu....sekarang dah takde........kihkihkihkhihkihkhikhihkhikih.. 😂 ..
 

apoeki

Super Active Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5,940
Reaction score
424
Points
91
tasabar nk tunggu besok..jumaat bang non angkat sumpah..yeehaaaa
 
Sponsored Post
Top
Log in Register