BTC USD 43,043.9 Gold USD 1,817.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kerajaan cadang beli semua tanah di Kampung Baru

miehensem

Legendary Member
gem
Messages
16,236
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,236
Reaction score
1,802
Points
201
Zaman PH dulu...kerajaan nak beli tanah kg baru epas tu jual balik. Nak meniaga tu yg Khalid broker kene bantai. Kerajaan PH mana ad duit 10 bilion hutang 1MDB pun tak blh bayar.

Kalau ikutkan pemaju yg kene bayar pampasan pada penduduk. Zaman PH kerajaan yg nak membayor kah kah kah. pH beli pas tu jual balik. Tak sempat atok dah tebuk lubang.

Tanah kg baru tu malay reserved status pertanian cukai setahun RM 50-100 setahun kat pejabat tanah.

Tanah KLCC mix development commercial unit.🤣🤣🤣 setahun ribu2 cukai tanahnya bayar ke pejabat tanah.

Valuation ni ad Dua 1 valuation JPPH satu lagi private valuation biaaanya Firm2 VE yg berlesen. Mamat Khalid tak berani pakai private VE buat valuation. Org pun dah maklum valuation JPPH mmg rendah sikit. 🤣🤣

Org kg baru kene sabar sikit..time PKP sama covid ni valuation ad drop sikit. Jgn wat valuation skg.

yang tak reti properties offer harga mahal utk tuan tanah.. yg so called terer properties offer harga murah dkt tuan tanah.

the choice is yours brader and sister..

kalau dah penyamun tu.. penyamun jugak..
 
Sponsored Post

miehensem

Legendary Member
gem
Messages
16,236
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,236
Reaction score
1,802
Points
201
Kalau RM3000/sq ft, idok lah makcik rumah flet nak nangis.
Kecik2 rumah flet pun mungkin saiz 650 sq ft. Darablah 3000 dengan 650 tu. Sebiji resort kat Janda Baik pun dia mampu beli.

Kalau harga PH pun, dapat jugak lebih setengah juta

Apa2 pun ok saja asalkan tak dak DAP dalam kerajaan. PAS tak jadi juara rakyat lagi. Saudara Aminuddin pun puas hati
ni mentaliti melayu paling best.. kena samun pun takpa.. janji takda dap dlm kerajaan 😆😆😆
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,080
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,080
Reaction score
3,186
Points
261
Awards
1
Kalau kampung baru cina, kerajaan tak berani pindahkan penduduk dragon

tp dia bg duit utk baik pulih pembangunan, tambah infrastruktur

kita je yg lalai 😂
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,152
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,152
Reaction score
1,710
Points
151
Apa sebenarnya berlaku 70% cakap pampasan bagus, 30% cakap tak cukup...... Atau ada penghasut???
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,058
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,058
Reaction score
3,101
Points
266
Awards
1
Kalau RM3000/sq ft, idok lah makcik rumah flet nak nangis.
Kecik2 rumah flet pun mungkin saiz 650 sq ft. Darablah 3000 dengan 650 tu. Sebiji resort kat Janda Baik pun dia mampu beli.

Kalau harga PH pun, dapat jugak lebih setengah juta

Apa2 pun ok saja asalkan tak dak DAP dalam kerajaan. PAS tak jadi juara rakyat lagi. Saudara Aminuddin pun puas hati
beli tanah bukan beli rumah
tu harga tanah, harga rumah kene ikut pasaran la
 

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,636
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,636
Reaction score
2,900
Points
261
Awards
1
Biasanya khalid Samad ni gelojoh sikit.
Pelik pulak kalau dia diam je x tweet pasal isu ni.
Dah 3 hari dah.
Tengah simpan peluru dalam parlimen harini.
 

SMI6

Active+ Member
Messages
3,824
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,824
Reaction score
904
Points
86
yang tak reti properties offer harga mahal utk tuan tanah.. yg so called terer properties offer harga murah dkt tuan tanah.

the choice is yours brader and sister..

kalau dah penyamun tu.. penyamun jugak..

penyamun tu geng khlaid broker la kikikiki

kalau tak menipu bukan ph la brader.

yes org yang pandai dalam propertis la beli rumah dgn harga murah mcm khalid broker buat. Mana ada org beli rumah ikut harga pasaran..beli ikan kat pasar pun mintak kurang lah sister

mula2 850 up sikit 1000.

last-last cakap kerajaan PH tak ada duit..:ROFLMAO::ROFLMAO: lepas tu atok tebuk atap.

valuation rumah flat PH nak bagi 500k sorang agaknya
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register