BTC USD 37,833.8 Gold USD 1,775.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kerajaan bagi Diskaun 50% untuk Bayar Saman

elmyda

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2007
Messages
9,552
Reaction score
157
Points
73
salam semua warga CG,

baru dengar berita Nightline Tv3..

kerajaan bagi discount 50% kpd semua pengguna jln raya yg bayar saman dlm tempoh 2 minggu dr sekarang.

dan aku dh check dlm MYEG, mmg dh ada offer 50% tu. saman rm300 dh jd rm150, rm100 dh jd rm50, rm150 dh jd rm70 (extra discount lg rm10).

selepas tempoh 2 minggu, kerajaan kurangkn offer kpd 30% kpd yg bayar saman dlm masa sebulan selepas tempoh 2 minggu tersebut.

kpd yg nk clear saman tertunggak, inilah masanya..

aku dh agak tak rugi kpd yg tunggu last2 minit utk bayar saman. sapa yg byr awal tu buta2 ja bayar full amount.

kalau sapa berani gamble, tunggu lg jgn bayar saman tu walaupun ada 50% discount. mana la nk tau kot2 kerajaan ubah fikiran hapuskan semua saman tertunggak rakyat atau kerajaan dh ditukar.. :D
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
takda rasa nya aku dah kena saman......huhuhu.....
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
yg aku tengok kat tb 3 kul 8 td

sape kene saman sebelum 30 november..jika die setelkan dalam 14 hari,,die akan dapat 50%,kalau hari ke 15 hingga 30,dapat 30% je diskaun..seleps sebulan da xde diskaun dan nama disenarai hitam.



kalau x silap la..sebab aku tgk tadi pun x fokus sgt..
 
Last edited:

MrHighLander

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
7,638
Reaction score
5
Points
65
ada sapa2 blh confirm x yg mana betul..

aku ada 3 saman.. semua saman ekor melebihi had laju.. jalan besar 2 lorong xde kereta, hadlaju situ 60km/j.. aku bawak 82km/j.. kene saman ekor..

klu betul diskaun 50%, igt nk pegi bayarlah..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
bagi je lah diskaun saman lama ke saman baru...diskriminasi betol , dah lah aku ada 10 saman neh!!
 

hornarq

Active Member
Joined
Mar 25, 2010
Messages
2,326
Reaction score
24
Points
25
aku dh check mmg dpt diskaun 50%...ni lah masa nya aku nk g settle saman yg tertunggak ni...
 

ohusa

Active Member
Joined
Feb 3, 2010
Messages
1,501
Reaction score
0
Points
20
salam semua warga CG,

baru dengar berita Nightline Tv3..

kerajaan bagi discount 50% kpd semua pengguna jln raya yg bayar saman dlm tempoh 2 minggu dr sekarang.

dan aku dh check dlm MYEG, mmg dh ada offer 50% tu. saman rm300 dh jd rm150, rm100 dh jd rm50, rm150 dh jd rm70 (extra discount lg rm10).

selepas tempoh 2 minggu, kerajaan kurangkn offer kpd 30% kpd yg bayar saman dlm masa sebulan selepas tempoh 2 minggu tersebut.

kpd yg nk clear saman tertunggak, inilah masanya..

aku dh agak tak rugi kpd yg tunggu last2 minit utk bayar saman. sapa yg byr awal tu buta2 ja bayar full amount.

kalau sapa berani gamble, tunggu lg jgn bayar saman tu walaupun ada 50% discount. mana la nk tau kot2 kerajaan ubah fikiran hapuskan semua saman tertunggak rakyat atau kerajaan dh ditukar.. :D

itu diharapkan....bulan julai dulu kena bayar penuh sebab terpaksa..kalau idak tak boleh renew roadtax~X(~X(~X(
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku dah check tadi , salah satu saman aku pada 2010-04-19 10:30:00 pun dapat 50% diskaun , okay gak neh..esok bayar arh
 

elmyda

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2007
Messages
9,552
Reaction score
157
Points
73
aku dh check semua saman ada discount 50%..

saman aku sejak tahun 2007 yg tk byr lg pn dpt discount dr rm150 ke rm70..

tk kira bila kena, selagi ada dlm rekod confirm ada 50% discount..

bole check sendiri saman masing2 di http://www.myeg.com.my
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register