BTC USD 57,878.3 Gold USD 1,794.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kenapa xkuar HSDPA

haikal

Fun Poster
Messages
337
Joined
Jan 18, 2008
Messages
337
Reaction score
0
Points
10
aku guna celcom broadband...maslahnya kat umah aku,line 3g celcom xkuat...tp kuar hsdpa dalam 1,2 bar...tapi bila aku g opis,line 3g full.tapi bila connect internet,dia xkuar pun hsdpa...dia kuar umts gak tapi full bar,nape ek?ke biasa?macamana nak suh kuar HSDPA.tolong bantu ye.tq
 
Sponsored Post

haikal

Fun Poster
Messages
337
Joined
Jan 18, 2008
Messages
337
Reaction score
0
Points
10
nape xkuar HSDPA

aku guna celcom broadband...maslahnya kat umah aku,line 3g celcom xkuat...tp kuar hsdpa dalam 1,2 bar...tapi bila aku g opis,line 3g full.tapi bila connect internet,dia xkuar pun hsdpa...dia kuar umts gak tapi full bar,nape ek?ke biasa?macamana nak suh kuar HSDPA.tolong bantu ye.tq
 

kay ee

Active Member
Messages
1,342
Joined
Apr 21, 2008
Messages
1,342
Reaction score
9
Points
25
aku guna celcom broadband...maslahnya kat umah aku,line 3g celcom xkuat...tp kuar hsdpa dalam 1,2 bar...tapi bila aku g opis,line 3g full.tapi bila connect internet,dia xkuar pun hsdpa...dia kuar umts gak tapi full bar,nape ek?ke biasa?macamana nak suh kuar HSDPA.tolong bantu ye.tq

bro ni duk area mana? line celcom selalu nya ok je ...klau pakai modem Huawei!-go to setting -choose connection type dan klik kat 3g only mesti ok nyer*


*results may vary
 

sky

Fun Poster
Messages
993
Joined
Mar 8, 2007
Messages
993
Reaction score
57
Points
20
ye lah bro haikal, saye pun pengguna celcom broadband juga. last month time mula2 pakai dia connect wcdma, tp skg ni hsdpa je.. knp mcm gitu? adakah celcom tgh maintenance atau mungkinkah aura signal tenet kat umah aku ni dh kurang?
 

sureheboh.com

Passed Away
Messages
18,961
Paid Membership
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
aku guna celcom broadband...maslahnya kat umah aku,line 3g celcom xkuat...tp kuar hsdpa dalam 1,2 bar...tapi bila aku g opis,line 3g full.tapi bila connect internet,dia xkuar pun hsdpa...dia kuar umts gak tapi full bar,nape ek?ke biasa?macamana nak suh kuar HSDPA.tolong bantu ye.tq

Area rumah bro coverage tak sampai/tak cukup kuat spt di opis.
 

haikal

Fun Poster
Messages
337
Joined
Jan 18, 2008
Messages
337
Reaction score
0
Points
10
tapi kat opis,aku guna celcom gak...line 3g kuat je..full bar.tapi bila connect itnrt,xkuar hsdpa...tu yg heran..
 

matlan

Passed Away
Messages
7,279
Joined
Apr 11, 2007
Messages
7,279
Reaction score
165
Points
73
tapi kat opis,aku guna celcom gak...line 3g kuat je..full bar.tapi bila connect itnrt,xkuar hsdpa...tu yg heran..

Area tu x de coverage HSDPA, hanya coverage 3G saja...:D
 

ARIFFX

Legendary Member
Messages
12,037
Paid Membership
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
hmmmm..
boleh terangkan perbezaan hsdpa, wcdma, 3g, edge, umts,,,, bla bla bla..

hamba nk pkai broakbend gak nih..
 

kaze

Fun Poster
Messages
911
Joined
Jan 3, 2007
Messages
911
Reaction score
1
Points
15
tempat tu xda coverage kot bro
 

AkuJaya

Fun Poster
Messages
167
Joined
Apr 7, 2007
Messages
167
Reaction score
5
Points
25
ye lah bro haikal, saye pun pengguna celcom broadband juga. last month time mula2 pakai dia connect wcdma, tp skg ni hsdpa je.. knp mcm gitu? adakah celcom tgh maintenance atau mungkinkah aura signal tenet kat umah aku ni dh kurang?
Ia memang macam tu kalau dah maju ia akan buat hal. Sepatutnya ia belajar kesilapan MAS. Bila AIR ASIA ujud dengan tambang murah baru lah tiru, sepatunya ia buat dulu kerana di luar negara dah lama buat, hanya tiru aje. Celcom bernasib baik kerana DIGI x dibenarkan buat 3G, kalau dibenarkan pasti semua talian dari Malaysia lingkup....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register