Kenapa Syarikat Di Malaysia Harus Ada Pengarah BUMIPUTERA?

Recommended Brokers


Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
10,200
Reaction score
2,104
Points
226
dah, yang lain2 takder kaitan dengan topik ni xpayah nak menyibuk sangat off-topik .. gi wat keje masing2 :D
 
Sponsored Post

kifli

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
687
Reaction score
8
Points
15
Rsnya ikut bisnes apa nk buat... Klu related with glc n gov... Partner must bumi... Kalau xde kaitan business tu... Boleh je partner xde bumi... So apa susah.. Klu x nak bumi... Buat je lah... Jgn la amik job yg kaitan nk bumi.. Tu je
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
10,200
Reaction score
2,104
Points
226
Rsnya ikut bisnes apa nk buat... Klu related with glc n gov... Partner must bumi... Kalau xde kaitan business tu... Boleh je partner xde bumi... So apa susah.. Klu x nak bumi... Buat je lah... Jgn la amik job yg kaitan nk bumi.. Tu je
betul2 gov sector, not private .. ya vetting through cek's explanation, so boleh understand sikit2 :)
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,599
Reaction score
164
Points
33
kenapa perlu ada bukan melayu kat tanah melayu?

kalau tak ada melayu takleh makan ke???
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,811
Reaction score
670
Points
111
Kenapa Syarikat Di Malaysia Harus Ada Pengarah BUMIPUTERA?

takder "Bumi" tak boleh survive?

saya ada 3 syarikat, 1 Enterprise 2 SDN BHD .. nape perlu share Bumiputera? .. saya lahir sini, saya bukan Bumi?

duk share partner goyang kaki kat rumah perlu saya bayar komisen sebab "Bumi" .. :))

nak duitt halal konon, pakai nama
Tanya laa si bodoh yg lantik tu...si bodoh tu bangsa apa yg lantik bumi..

Buat apa buka treat, kalau last sekali menampakkan kebodohan. Kalau tengah mabuk..jgn buka treat.

Baik kau tanya bangsa kau sendiri..apasal bodoh pergi bagi bumi jadi sleeping partner
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,811
Reaction score
670
Points
111
Ini treat paling bodoh sekali dibuka..
 

Ran

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
4,976
Reaction score
62
Points
30
nk masuk projek kerajaan mmg kena ada bumi la..bukan negara cina india nih..tamak sangat nmpknya puak nih..belambak projek swasta yg xperlu ada taraf bumi..pigi cari sana laa bangang..
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
15,766
Reaction score
1,020
Points
196
Den penah kojo 1 kompeni, smua staf cina trmasuk Bos, yg melayu ado 3 org ajo, aku, peon dan sorang dato aka bisnes partner kpd boss cina.

Dato jrg dtg opis kecuali ado meeting project.

Bos baik, gaji Banyak plus ot but I work like a slave with no rest on weekends till I quit in 1999.
 

lautjernih

Junior Member
Joined
Jun 22, 2019
Messages
92
Reaction score
4
Points
11
Bos baik, gaji Banyak plus ot but I work like a slave with no rest on weekends till I quit in 1999.
Maaf la, "majikan baik" tapi "kerja macam seorang hamba" ... dua ayat (dan situasi) yang bercanggah. Majikan yang baik, pada pendapat saya tak buat pekerja dia sampai macam tu ...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register