Kenapa Rosmah tak pakai tudung...

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

biggie80

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2010
Messages
3,293
Reaction score
802
Points
71
http://www.youtube.com/watch?v=XL5au_dHQCk

Jawapan ini memang tak lepas jika ditanya diakhirat kelak, malah satu indikator kepada kedayusan seorang lelaki bergelar suami....

Tiga yang telah Allah haramkan baginya Syurga : orang yang ketagih arak, si penderhaka kepada ibu bapa dan Si Dayus yang membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya" ( Riwayat Ahmad )

Tiga golongan yang Allah tidak akan melihat (bermakna tiada bantuan dari dikenakan azab) mereka di hari kiamat : Si penderhaka kepada ibu bapa, si perempuan yang menyerupai lelaki dan si lelaki DAYUS" ( Riwayat Ahmad & An-Nasaie: Albani mengesahkannya Sohih : Ghayatul Maram, no 278 )

Apakah dayus itu wahai Rasulullah ?. Jawab Nabi : Iaitu seseorang ( lelaki) yang membiarkan kejahatan ( zina, buka aurat, bergaul bebas ) dilakukan oleh ahlinya ( isteri dan keluarganya)

"Janganlah engkau melihat kecilnya dosa yang kamu kerjakan, tapi lihatlah kepada Dzat yang engkau durhakai"
(Bilal Bin Sa'ad)

"Selama kamu MENGANGGAP KECIL sebuah dosa, maka SEMAKIN BESAR dosa tersebut dimata Allah.

Dan selama kamu MELIHAT BESAR sebuah dosa maka SEMAKIN KECIL dosa tersebut dimata Allah"
(Fudhail Bin Iyadh)

Satu Soalan:
Pemikiran "jaga tepi kain sendiri", adakah Islam akan samapai ke pelosok Tanah Jawi ni?

Discalimer:
Ini bukan serangan peribadi, tapi wajar dijadikan satu point dalam menilai penyaksian seorang pemimpin di sebuah negara Daulah Islamiah....
 
Last edited:
Sponsored Post

epozer

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,791
Reaction score
532
Points
171
Biak pi la bini org..dok kalut pasai apa...bini kita tu yg kena jaga dulu...kata ulamak diorg la,,,
 

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
alhamdulillah binik aku pakai tudung dah...

ni thread dah blh dah flush dlm toilet dah...TT TT
 

nas06

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2012
Messages
157
Reaction score
0
Points
10
aduiii ini pun nak jadi isu ke TT,jaga diri sendiri sudalah
 

muka_alak_sinyum

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2010
Messages
109
Reaction score
0
Points
10
korang kena la faham. tgk la keadaan rambut rosmah tu, muat ke tudung nak masuk ? kang kalo dah nampak mcm mascott mcdonald kang...hilang la glamour 1st lady of Umno tu. kah3
 

biggie80

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2010
Messages
3,293
Reaction score
802
Points
71
aduiii ini pun nak jadi isu ke TT,jaga diri sendiri sudalah
pas tu hang nak isu apa? ini bukan satu serangan peribadi tp contoh percanggahan dalam ape yang diwar-warkan dan smestinya isu ini perlu dijadikan satu point dslam kita memilih pemimpin bagi sebuah negara yang daulah Islamiah...melainkan kita bukan orang Islam...comprande???
 

longlost

Active Member
Joined
Mar 14, 2011
Messages
2,186
Reaction score
18
Points
25
alhamdulillah binik aku pakai tudung dah...

ni thread dah blh dah flush dlm toilet dah...TT TT
alhamdulilah...kalau pakai tudung labuh saudara..yg ori tutup..

tapi..kalau tudung je..pungkoq jungkit nampak..tembikai gantung 2 bijik tersembol...

sedihla...lagiii besar dapat dosa!...sbb dah tau kene tutup tapi xmengikut tertib...

tapi yelah..tahniah juga diucapkan atleast dah berubah...
 
Last edited:

the_smith

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
2,663
Reaction score
23
Points
25
org bn cakap ni hal die ngn tuhan....
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register