BTC USD 37,171.6 Gold USD 1,798.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Kenapa org masih merokok di kedai makan degil dan tak hiraukan org lain?

eizzbizz

Super Active Member
gem
Messages
9,889
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,889
Reaction score
1,102
Points
156
Ehh..salahkan org pulak....bila melayu pun mabuk todi yahudi..dunia jadi terbalik..yg makhruh kalut nk itu ini..yg haram..duk diam..rosak agama bg yg xbersungguh2 dlm agama..
hang ni taik rokok ke ?? beria2 bekap ... benda dah salah .. salah lah.. tak perlu nk point finger kat lain2
 
Sponsored Post

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
isap rokok utk hidup lama..?
hmm... rokok penentu usia seseorang ke..?
kelebihan utk yg hidup lama.. tapi yang hidup singkat takde kelebihan..?
haha..

baca balik main point aku..

kalo ko taik rokok, baik ko wajibkan anak bini ko isap rokok..

akidah ikut kepala otak ko..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
Tape la bang kau isap la rokok tu. Sedap sangat rokok tu. :ROFLMAO:

r.jpg

professor kapir sendiri mengaku ada guna darah babi dalam penghasilan rokok..

tapi sorang dua melayu bangang kalah mufti keluar fatwa kata makruh, akidah orang lain jadi kapir..

terbaik pak hang..
 

ViperX

Super Active Member
gem
Messages
5,216
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,216
Reaction score
723
Points
121
sedekah asap... amal jariah.
 

eizzbizz

Super Active Member
gem
Messages
9,889
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,889
Reaction score
1,102
Points
156
sapa sini taik rokok abadi angkat tangan ...

adik ipar aku..kalo masok toilet.. 30minit.. pastu bau asap rokok mekekat dlm jamban...kalah bau tahik....mcm hamja je
 

repleneisher

Junior Member
Messages
79
Joined
May 16, 2011
Messages
79
Reaction score
2
Points
11
baca balik main point aku..

kalo ko taik rokok, baik ko wajibkan anak bini ko isap rokok..

akidah ikut kepala otak ko..
main point yg ni ke

"dalam berjuta perokok mati awal...

dia sorang je Allah bagi kelebihan hidup lama.. "

atau yang ni

"perokok mati awal tu biasalah dengar, yang mati lambat sampai umur lewat 80 keatas tu kira rare macam atuk dia tu..

ko nak amalkan isap rokok utk hidup lama cam atuk dia silakan laa..

tapi jangan jadi bangang isap kat tempat orang ramai.. "

komen yg pertama dptlah disimpulkan pada ayat pertama dlm komen kedua tu..
ok dah tu..
tapi ayat kedua dlm komen pertama tu jadi konpius..
kelebihan hidup lama.. jadi hidup yang singkat tak diberi kelebihan..?

kemudian ayat kedua dlm komen kedua tu pun konpius..
amal isap rokok utk hidup lama.. rokok penentu usia ke..?

ayat yg ketiga dlm komen kedua saya setuju lah sbb bangang tu semua orang ada ..
tu lumrah kejadian manusia.. terpulang la bagaimana seseorang tu bawa diri dengan ilmu yg ada..

adakah saya ni perokok? taik rokok..?
haha...

sbb tu kena hati-hati bila berkata-kata.. mesti faham adakah ianya ikut keperluan, kehendak, perintah?
saya pun boleh maki hamun mcm orang lain tapi bukan pilihan saya..
sbb dh ada orang buat kerja tu buat apa saya nk buat..
itu lah keseimbangan dalam kesempurnaan kehidupan..

maaflah menganggu sedikit emosi tuan-tuan..
saja berkongsi sedikit jika tuan-tuan rasa ianya berguna?
 

Zulkarnine

Super Active Member
Messages
7,622
Joined
May 30, 2007
Messages
7,622
Reaction score
163
Points
83
Rasanya gambar orang sakit kanser kat kotak rokok tu tak beri apa2 efek...

elok la tukar gambar tu kepada gambar b.a.b.i....kalau tak beri kesan juga tak tau la....
 

tokey99

Super Active Member
gem
Messages
7,080
Joined
Jan 22, 2009
Messages
7,080
Reaction score
1,143
Points
151
Xtau lak aku hukum ketum

Rokok hukum asal makruh.. makruh sebab mudarat kalau diulang dia jadi haram... itu pon aku isap gak haram2 pon...

Tpi kurang2 kita merokok ni kena belajar hormat org...

halal halal tanggung atas kepala sendiri... tp asap rokok jgn smp hembus atas kepala org

Isap la rokok ker, ketum ker hukum halal haram ker, nak mampus cepat ker biar kita tanggung..
Yg ko pegang hukum haram tu..dh bertaubat nasuha ke Dr rokok..?
Xboleh la macam tu.agama perlu didahulukan dan diutamakan..sini..abis kuat denda penjara..sana azab dia..dgn ganas rejim dia lebih berat Dr hukuman disini..sini sakit mati xrase dh..tp sana merasai sakit kekal.. Allahu
Hukum Kene tahu itu..pastu..lantak ko lah..sekurg2nya boleh tau salah silap dosa kita apa yg kita buat UTK bertaubat esok2
 

tokey99

Super Active Member
gem
Messages
7,080
Joined
Jan 22, 2009
Messages
7,080
Reaction score
1,143
Points
151
Perangai org kita cepat membenci..padahal sesama muslim..selalunya perokok di kedai akan duduk diluar kedai..yg ada anak bini pun satu..sesaja je duk tepi perokok..padahal byk lagi kusi kosong..nk suruh org hormat dia..sepatutnya dh tau situ perokok duduk..memang perangai macam apa tak tau..anti sangat sampai nk cari gaduh..perokok ni pun tau budak2 kecik..xde keje nk hembus asap kat org..
Apa2 pun itu hal dulu..skrg isap jauh2 sudah..huhu
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
Tape la bang kau isap la rokok tu. Sedap sangat rokok tu. :ROFLMAO:

r.jpg

professor kapir sendiri mengaku ada guna darah babi dalam penghasilan rokok..

tapi sorang dua melayu bangang kalah mufti keluar fatwa kata makruh, akidah orang lain jadi kapir..

terbaik pak hang..
main point yg ni ke

"dalam berjuta perokok mati awal...

dia sorang je Allah bagi kelebihan hidup lama.. "

atau yang ni

"perokok mati awal tu biasalah dengar, yang mati lambat sampai umur lewat 80 keatas tu kira rare macam atuk dia tu..

ko nak amalkan isap rokok utk hidup lama cam atuk dia silakan laa..

tapi jangan jadi bangang isap kat tempat orang ramai.. "

komen yg pertama dptlah disimpulkan pada ayat pertama dlm komen kedua tu..
ok dah tu..
tapi ayat kedua dlm komen pertama tu jadi konpius..
kelebihan hidup lama.. jadi hidup yang singkat tak diberi kelebihan..?

kemudian ayat kedua dlm komen kedua tu pun konpius..
amal isap rokok utk hidup lama.. rokok penentu usia ke..?

ayat yg ketiga dlm komen kedua saya setuju lah sbb bangang tu semua orang ada ..
tu lumrah kejadian manusia.. terpulang la bagaimana seseorang tu bawa diri dengan ilmu yg ada..

adakah saya ni perokok? taik rokok..?
haha...

sbb tu kena hati-hati bila berkata-kata.. mesti faham adakah ianya ikut keperluan, kehendak, perintah?
saya pun boleh maki hamun mcm orang lain tapi bukan pilihan saya..
sbb dh ada orang buat kerja tu buat apa saya nk buat..
itu lah keseimbangan dalam kesempurnaan kehidupan..

maaflah menganggu sedikit emosi tuan-tuan..
saja berkongsi sedikit jika tuan-tuan rasa ianya berguna?

point utama aku, kalo isap rokok jangan jadi bangang..

yang lain2 selingan..

ko nak jadikan point lain tu point utama, tu hak ko..

malas layan orang xpaham bahasa..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register