BTC USD 37,416.8 Gold USD 1,798.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Kenapa org masih merokok di kedai makan degil dan tak hiraukan org lain?

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,686
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,686
Reaction score
4,118
Points
261
Awards
1
Dalam masa 2-3 minggu ni aku tgk kerap sgt org dah mula hisap rokok kat kedai makan.Bahagian dalam bukan luar....dgn sengaja walaupun dah dinasihatkan supaya menjaga tertib dan tidak langgar peraturan.Knp para perokok ni degil dan tidak hormatkan org lain?Hari ni saja dari pagi sampai petang aku jumpa 3-4 org hisap rokok selamba je...

Mengapa?
 
Sponsored Post

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gem
Messages
34,153
Joined
Nov 23, 2012
Messages
34,153
Reaction score
4,392
Points
296
Awards
1
saya pun tiap2 hari jumpa .. mungkin "last minute" nak insaf dan akur pada undang2 kot hehehe .. sbb kata Januari 2020 berkuatkuasa ..

walaupun saya merokok, tapi dah lama berhenti merokok (sejak diumumkan) dipremis makanan .. lepas makan saya keluar dari kedai makan, start moto baru nyalakan rokok .. malas nak terima surat kompaun, dari bagi kerajaan duit tu, baik saya shopping untuk family :D
 

Jering

Fun Poster
Messages
993
Joined
Mar 14, 2019
Messages
993
Reaction score
183
Points
23
Menda dah jd habit dah puluh2 tahun mmg ssh nak tinggal
Lps mkn masa yg plng sedap merokok :LOL:
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
betul tu..

makin bodoh pulak perokok nih..

diaorang hanya berenti bila viral ada tulang babi dalam kandungan rokok tu rasanya..
 

niko7496

Freshie
Messages
41
Joined
May 8, 2014
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
Sebabtu saya dah tak makan dekat kedai sekarang ni. Kalau saya pergi kedai makan pun saya minta bungkus untuk bawa balik makan dan minum di rumah.
 

Jackhalid

Super Active Member
gem
Messages
6,863
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
6,863
Reaction score
1,417
Points
151
baru balik manila. sana muka gengster2. bawak kereta kurang ajar. tapi diorang tau kat public area tak boleh smoking. susah nak jumpa kat sana.
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,989
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,989
Reaction score
2,374
Points
266
Awards
1
baru balik manila. sana muka gengster2. bawak kereta kurang ajar. tapi diorang tau kat public area tak boleh smoking. susah nak jumpa kat sana.
terbukti gengster dlm hati ado taman ekekeeke
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,989
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,989
Reaction score
2,374
Points
266
Awards
1
den belikan pistol air kek anak2, tujuan supayo klu nmpk kucing dtg nk [email protected] dlm kwsn rumah, anak2 bleh tembak kucing2 tu dgn pistol air. Lintang pukang kucing2 tu lari keno tembak air ekekekekee

jadi dlm kes perokok di restoren ni try tembak perokok2 dgn pistol air; klu bleh isi air longkang dlm pistol tu baru deme cabut lari ekekekeke
 

myrayyan

Legendary Member
gem
Messages
14,601
Joined
Apr 12, 2010
Messages
14,601
Reaction score
77
Points
130
enforcement lemah..makna kata bkn nak tggu penguatkuasa je buat kerja..tokey kedai pun kena main peranan.pernah skali tegur tokey 1 kedai mamak ni..alasan dia takut hilang customer, kalau kite sndr tegur 2 kemungkinan jer..sama ade bertikam lidah then berakhir dgn bertumbuk dpn fmly sndr atau org tu boleh terima teguran..cara mudah lari jauh dr perokok2 ni
 

cre8tive

Legendary Member
gem
Messages
17,158
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
617
Points
161
Perokok ni dgn ahli keluarga sendiri pun boleh sedekah asap pree apatah lagi kat org luar.
Takkan ada kesedaran punya. Melainkan dgn undang2 yg tegas dan keras yg buat mereka ni taubat taknak merokok lg kat tmpt awam.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register