• Forum search currently under maintenance...

Debate Kenapa orang kita gunakan tandas sampai basahkan lantai tandas? Macam mana nak atasi?

Recommended Brokers


belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,688
Reaction score
199
Points
73
toilet kita tak blh elak dr basah sbb kita basuh berak n kencing guna air.mcm basuh berak..susah wooo tanak bagi terpercik air kat lantai nak2 yg badan besar..korg imagine sdri .

boleh beli blower buh dlm toilet..byk tandas yg ada blower...disamping blh cepat keringkan air kat lantai..blower ni boleh halau bau busuk keluar

 
Sponsored Post

safuans

Active Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,449
Reaction score
243
Points
33
Pelik bin ajaib.

kalau marahkan tandas berbau busuk atau tandas kotor tisu bersepah2, masuk akal lah juga.
___________________
 
Last edited:

pokyo

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,281
Reaction score
144
Points
83
toilet kita tak blh elak dr basah sbb kita basuh berak n kencing guna air.mcm basuh berak..susah wooo tanak bagi terpercik air kat lantai nak2 yg badan besar..korg imagine sdri .

boleh beli blower buh dlm toilet..byk tandas yg ada blower...disamping blh cepat keringkan air kat lantai..blower ni boleh halau bau busuk keluar

bg aku antara sebabnya ialah sebab kita terlalu mewah dgn air... cuba masa catuan air, tetap basah tp takdelah sampai melimpah. kalau singgah di toilet R&R atau stesen minyak, toilet basah tp tetap kotor sebab pengguna tak buat mcm toilet rumah sendiri.
Aku suka dgn signage di toilet Ikea lbh kurang - PLEASE LEAVE THIS TOILET AS U WOULD EXPECT TO FIND IT:)cgrock
 

bintara80

Active Member
Joined
Aug 11, 2010
Messages
2,434
Reaction score
19
Points
35
Mau tak basah. Kadang-kadang air keluaq dari hos tu laju sangat. Bila gabra, terpulas pulak kepala paip arah yang salah, lagi terpancut kuat air tu. Kadang-kadang habis basah baju, kena muka. Habis basah spek mata. Kadang-kadang air terpancut kena pintu. Paling tak boleh blah bila air kuat tu tersembur naik masuk ke tandas sebelah.

Kesimpulannya, management kena pastikan air slow sikit bila pengguna buka pili air.:)
selalu jugak kena mcm ni..jilakeee
 

damaiG

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
3,061
Reaction score
35
Points
40
Mau tak basah. Kadang-kadang air keluaq dari hos tu laju sangat. Bila gabra, terpulas pulak kepala paip arah yang salah, lagi terpancut kuat air tu. Kadang-kadang habis basah baju, kena muka. Habis basah spek mata. Kadang-kadang air terpancut kena pintu. Paling tak boleh blah bila air kuat tu tersembur naik masuk ke tandas sebelah.

Kesimpulannya, management kena pastikan air slow sikit bila pengguna buka pili air.:)
:eek::eek::eek: air laju tu den stuju, jadi skg mmg buka slow2 pili tu. tapi den x boleh bayang klu smpai air tepancut pegi bilik sebelah. jadah mana pula main pancut air pula ni :)):))
 

russaini

Fun Poster
Joined
Apr 26, 2010
Messages
508
Reaction score
6
Points
15
Kalau kat opis ada 20 org, panggei semua brainstorm Dan cari solution, buat SOP. InsyaAllah selesai..kalau kat public kena redha tandas basah..
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,007
Reaction score
1,906
Points
141
Ikut majoriti org di office..kalau ramai yg tak suka tandas lantai basah,, korg kene accept la pendapat majoriti ...try belajar utk tak basahkan lantai....

Aku sndiri pn guna tandas duduk dan basuh guna air...tp boleh je tak kasi lantai basah....kalau ada air tertumpah ke lantai, aku ambik tisu, lap lantai tu
 

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
3,456
Reaction score
218
Points
33
:eek::eek::eek: air laju tu den stuju, jadi skg mmg buka slow2 pili tu. tapi den x boleh bayang klu smpai air tepancut pegi bilik sebelah. jadah mana pula main pancut air pula ni :)):))
Aku pernah terbuat. Hala keatas kena syiling. Kena hoi dgn org sebelah. Aku balas sori2. Start dari tu aku pulas slow2 walaupun apa keadaan sekalipun
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,553
Reaction score
333
Points
141
Ahhh ngada2 la pasal tandas basah X basah ni...tandas rumah Tu belum tentu Kering...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register