kenapa lambat kawin?...

CG Sponsors




azmanman

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2008
Messages
115
Reaction score
0
Points
10
Pada pendapat anda kenapa zaman sekarang samada perempuan mahupun lelaki lambat kawin waloupun usia dah 30an..40 an klu lelaki dah jadi bujang terlajak tpi klu prempuan tu dah jadi Andartu..Npe erk apa masalah diaorng ni..
 
Sponsored Post

MASTER ZEKAMAN

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,231
Reaction score
51
Points
30
macam2..ada yg kata x sedia..ekonomi x kukuh la..tak de nafsu pun ada!..ada yang kata 'tak kawin,dapat gak'...(pikir la sendri)..kekekekeke
 

minah_pro

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
231
Reaction score
1
Points
15
sy rasa lar..dorang ni mostly x ready dgn commitment..tp kalau fikir betul2 baik gak hold on dulu dari kawen awal2 kang kena problem anak lar mertua lar fiancial la last2 CERAI BERAI lagi naya..nowadays kes cerai menjadi2 tue yg dorang smakin takut tuh
 

jah2008

Fun Poster
Joined
Dec 7, 2007
Messages
361
Reaction score
0
Points
10
jodoh belum sampai....semua kan ketentuan dariNya. mcm gak kematian kite, pun kite tak tau bila masanya....begitu gak dgn jodoh
 

yustaiping2

Active+ Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
2,668
Reaction score
42
Points
40
sy rasa lar..dorang ni mostly x ready dgn commitment..tp kalau fikir betul2 baik gak hold on dulu dari kawen awal2 kang kena problem anak lar mertua lar fiancial la last2 CERAI BERAI lagi naya..nowadays kes cerai menjadi2 tue yg dorang smakin takut tuh
haah... RM berbelas2 ribu... baik wat downpayment civic jer

:eek::eek:
 

minah_pro

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
231
Reaction score
1
Points
15
u just imagine (cakap ong puteh lar pulak :)) ) tp betul nih masa sy kursus kawen 2 thn lepas ustaz tue bg tau anggaran sebulan at least 70 kes cerai dia handle...tue 2 thn lepas..what more to say tahun ni
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Jodoh di tangan tuhan.......
 

pesukec

Active Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,174
Reaction score
1
Points
25
haah... RM berbelas2 ribu... baik wat downpayment civic jer

:eek::eek:
aku setuju...dgn kos yg makin meningkat..hantaran plak mak oiiiii..tinggi giler...kalau gaji lak kecik..camner nk kumpul duit..:-?:-?
 

minah_pro

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
231
Reaction score
1
Points
15
nie yg tak sedap dengar nih..naper ek bila org cerai kan jawab senang jer "dah suratan" "jodoh setakat tue jer" tp arituh aku tgk dr.fadillah kamsah bg tau lam tv "NO SUCH THING AS TUHAN BAGI JODOH SEPARUH JALAN" tuhan cuma bagi ujian then people lar decide nak stay or move on dgn haluan masing2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register