BTC USD 42,713.6 Gold USD 1,749.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kenapa Komik Dragon Ball Sekarang Mahal?

Ikhtiar2u

Fun Poster
Joined
Feb 2, 2010
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
Salam hai guys.

Aku nak tanya, kenapa sejak akhir2 ini aku tengok

komik dragon ball 1-43 second cecah ratusan ringgit.

ada capai sampai 600. adakah komik ini dah di kira barang rare?
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,886
Reaction score
8,267
Points
716
jika mana2 diberhentikan cetakan
kira rare la tu :D
 

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
7,006
Reaction score
27
Points
70
sebab comic house dah tutup kot

aku beli dulu total 2ratus rasanya
 

nhaainfo

Active Member
Joined
Feb 19, 2014
Messages
1,322
Reaction score
3
Points
25
selingan....teringat zaman beli komik dragonball pakai kiriman wang pos, seminggu awal sampai dari kedai2 jual...hehehe
 

Ikhtiar2u

Fun Poster
Joined
Feb 2, 2010
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
mahal benor.......

itulah.. nampak kat mudah.my mahal

jika mana2 diberhentikan cetakan
kira rare la tu :D

Boleh kata juga.. memang comic house dah stop jual


sebab comic house dah tutup kot

aku beli dulu total 2ratus rasanya

aah comic house dah tutup. so barang ni dah kira rare.. susah nak jumpa

selingan....teringat zaman beli komik dragonball pakai kiriman wang pos, seminggu awal sampai dari kedai2 jual...hehehe

haha kenangan... dulu komik dragon ball ni murah je.. sekarang dah cecah 4.80.
 

hum

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
5,486
Reaction score
97
Points
70
Dah mahal ke? Dalam beberapa tahun lepas,buku cetakan kedua dijual pada harga rm 4 lebih kalau tak silap..kalau 43buku,tak sampai 200 pun
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Paid Membership
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
388
Points
136
dulu sanggup kayuh basikal nak pegi kedai runcit india kat jalan besar sana..:))
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
654
Points
111
Tahukah anda?

Watak Son-Goku diambil dari Sun Wukong yg dikenali dgn nama Dewa Monyet dalam lagenda China.Tongkat Son Goku merupakan tiang Istana Naga Laut yg dapat membesar dan mengecil secara automatik untuk mengelakkan Istana Naga Laut di landa Ribut Fuda.Awang Guling Son Goku merupakan pemberian guru Sun Wukong dari golongan dewa kerana inginkan Sun Wukong mencari guru yg lain kerana beliau terlalu nakal semasa belajar.
 

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
7,006
Reaction score
27
Points
70
itulah.. nampak kat mudah.my mahal

Boleh kata juga.. memang comic house dah stop jual


aah comic house dah tutup. so barang ni dah kira rare.. susah nak jumpa

haha kenangan... dulu komik dragon ball ni murah je.. sekarang dah cecah 4.80.

tu la..tak sempat aku nak completekan koleksi bleach

patut abiskan la dulu :mad:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register