` Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak???

CG Sponsors




tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
meh kite tengok ekspiremen sains kat bawah nie…untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone…

sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan.. Iaitu :-

1. Kuali sebijik…cari yang leper tu…
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card…
3. 1 rol kertas foil…kertas timah tu laa….yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa…
4. Handphone sebijik…dan pastikan gak ade kredit…
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen…curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang…
PASTU…..

susun kad tadi lebeh kurang macam nie…



letak plak kertas foil tu atas kad tadi..



letak petrol ckit…






pastu korang tipon la sape…tapi maybe amik mase yang lame ckit…tapi kalo korang rase nak jimat kredit, korang wat miss call jer kat sape2….tapi maybe banyak miss call korang kena wat…
TIBA-TIBA



giler tul…menyala tu…
oleh itu, anda dinasihatkan, menutup handphone masa isi minyak kat petrol pump…orang miss call kite pon buleh terbakar… :)paid :)paid :)paid
 
Last edited:
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
adoii pic tak kuar lakkk ~X( ~X(
 

MR.NUKE

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,569
Reaction score
3
Points
25
tebakaaaw sampai hilaaang gambaaau.. peeeergh..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
ok pic dah ada .. :"> :"> :">
 

MR.NUKE

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,569
Reaction score
3
Points
25
tapi apsal mythbuster tu wat tak tebakaw eek?? hewaaan..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register