BTC USD 59,149.6 Gold USD 1,801.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Kenapa Kita Suka Minta Yang Tiada?

pokcak

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
Salam,

Aku selalu perhatikan, benda ni memang berlaku di mana mana.

Contohnya 1:
Aku jual kasut jenama A, B, C dan D. tapi kenapa orang selalu tanya jenama E tak ada ke? jenama Z?


Contoh 2:
katakan aku minta pandangan, apakah perbezaan kereta A dan kereta B. sebab aku nak beli antara dua kereta ni sahaja. Tapi aku selalu perhatikan, akan ada yang akan tanya, belila kereta D bro.. kereta K lagi lawa. kereta G pun mantap.

banyak lagi lah contoh yang boleh diberi. kalau orang tu jual benda tu, aku rasa diorng memang ada benda tu sahaja. kalau ada benda lain, sure dia dah listkan benda yang lain. kalau orang tu minta kasi pendapat antara 2 produk tu, aku rasa memang dia dah buat keputusan untuk pilih antara 2 produk tu sahaja.

Bukan apa, nnti objektif topik dibuka tak tercapai, atau lambat mandapat jawapan.

Anda bagaimana? :D
 
Sponsored Post

girlsilver

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
biasa la...kdg2 ape yg kita nk xsama ngan citarasa org lain
jd may b dia mengutarakan pendapat dia, mntau diterima:D

kdg2 betul gk...kalu kita penjual kasut, pastu dia mintak nasi
mmg la xde kn :)):)):))

tp kesian kat salesman, langkah utk larikan diri dr membeli ialah
tanyer ape yg kita rs dia xkn jual...kalu ade nasib ler :eek:

tp betul la kn ape yg kita nk tnyer mmg ssh nk tercapai kalu
kita tnyer lain org jwp lain, nti terkeliru
lgpon kalu byk2 sgt pilihan jd pening, dh ade 2 nti tmbah lak
pilihan lain~X(~X(

ape2 kena la terima kn nti kata sombong lak, yg bg pndapt plz
go to point ape yg ditanya :)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register