Kenapa Kita LOSS

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12858
USD / JPY
107.441
GBP / USD
1.25150
USD / CHF
0.94344
USD / CAD
1.35941
EUR / JPY
121.256
AUD / USD
0.69259

CG Sponsors




Kenapa KIta loss


  • Total voters
    0

zixox

Fun Poster
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
Salam semua trader forex malaysia....mari kita berkongsi pengalamanan masing-masing apa puncanya kita loss...Pengalaman aku loss dalam forex berpunca dr tamak dan tidak berdisiplin..Tp pengalaman loss juga membuatkan aku lebih berhati2 dan selalu beringat dengan apa yg terjadi...kongsikan pendapat dan pengalaman anda semua......aku percaya kebanyakan trader malaysia ni loss dulu bari profit...

:">:">:">:">
 
Sponsored Post

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
aku lose sbb tamak...mental lemah...mengelabah...
 

katod

Fun Poster
Joined
Apr 28, 2007
Messages
821
Reaction score
41
Points
20
Aku pun samer.. :D nak kaya cepat pastu MM & SL tak guna, at the end = MC sesajer. Ada kelas tak nak control perasaan tamak nie ?
 

zixox

Fun Poster
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
Aku pun samer.. :D nak kaya cepat pastu MM & SL tak guna, at the end = MC sesajer. Ada kelas tak nak control perasaan tamak nie ?
ada....belajar main modal kecil dulu.....baru main besar.....paling minima...
 
Last edited:

canmalican

Fun Poster
Joined
Jun 7, 2008
Messages
146
Reaction score
2
Points
15
Salam semua trader forex malaysia....mari kita berkongsi pengalamanan masing-masing apa puncanya kita loss...Pengalaman aku loss dalam forex berpunca dr tamak dan tidak berdisiplin..Tp pengalaman loss juga membuatkan aku lebih berhati2 dan selalu beringat dengan apa yg terjadi...kongsikan pendapat dan pengalaman anda semua......aku percaya kebanyakan trader malaysia ni loss dulu bari profit...

:">:">:">:">
byk jin dalam trader...selain cik marginah, jin dlm badan kita kena buang dulu.. JIN(jangan ikut nafsu)
 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
dah ada jalan penyelesian belom???? atau masih terkongkong dengan sifat tersebut???

:-?:-?:-?
hihihi skang nih tgh maintain mengawal nih...hihih dh 2 minggu berjaya...trade ikut time...miahahaah
 

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
308
Points
131
aku loss sebab salah enter (masa patut buy aku sell begitu juga sebaliknya)


aku profit sebab ko org pun dah tau jawapanya kan
price buy i buy
price sell i sell
 
Sponsored Post
Top
Log in Register