>> Kenapa keluar "Not a Valid Win32 Appilication"

CG Sponsors




maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
salam,

apabila aku nak install software, contoh nya software 360desktop atau pun aku nak upgrade Internet Explorer, die keluar macam ni;




aku pakai XP.
tolong kawan2.

p/s; aku memang betul2 jahil dalam bab komputer ni:(
 
Sponsored Post

fadel

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2007
Messages
3,016
Reaction score
60
Points
35
....kekekeke!..ak da lama tak IE...ak pakaI la nie versIon yg 3.0.4,..musanG brapi..
 

VAMP

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,434
Reaction score
52
Points
130
This issue can be caused by any of the below possibilities.

1. File is corrupt, bad, or missing.
2. File is not designed for your version of Windows.
3. File is a virus, worm, or other malware file.
4. Hardware incompatibility.

Buleh rujuk di sini : http://www.computerhope.com/issues/ch000726.htm
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
This issue can be caused by any of the below possibilities.

1. File is corrupt, bad, or missing.
2. File is not designed for your version of Windows.
3. File is a virus, worm, or other malware file.
4. Hardware incompatibility.

Buleh rujuk di sini : http://www.computerhope.com/issues/ch000726.htm
1. File is corrupt, bad, or missing.
nak kate corrupt, aku dah 10 kali dah download semula, problem tetap sama.
2. File is not designed for your version of Windows.
software ni memang boleh pakai kat XP
3. File is a virus, worm, or other malware file.
mungkin kot sebab aku baru je uninstall antivirus:D
tapi mase pakai antivirus pun,problem sama gak.

4. Hardware incompatibility.
tak tahu la tu, banyak nye driver nak pilih, nak pilih yg mana ni?:-?
http://www.computerhope.com/drivers/index.htm
 

lutttfi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Dec 26, 2007
Messages
7,423
Reaction score
58
Points
70
format balek..

xp0n uninstall je
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
takde cara lain ke bro selain nak format?:-?

nak uninstall macam mane, nak install pun tak leh:eek:
ko try running ccleaner dlu...kasi fixkan benda2 tu kat registry...
upgrade kan ko punya net framework..pastu baru ko install balik ko punya ie tu...

try cek tgok dlu...jgn format lagi...byk kali format tak baik utk kesihatan HD ko tu...sakit badan katanya...huhu..:)

p/s:- tukar2 la dari ie ker musang berapi ker...pacik google punya chrome ker...tak pon yg len punya browser...:D
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
Salam

Melihat kepada masalah encik, kemungkinan terdapat error didalam windows registry ataupun system files.
Cara terbaik untuk mengatasi masalah ini ialah dengan format pc encik dan install windows semula,
Langah ini dapat membuang error didalam sytem pc encik.

Seandainya tidak berjaya, encik boleh cuba membaiki system pc encik dgn command SFC

1. Carik cd windows xp dan psg
2. Buka run, taip cmd
3. then taip SFC /SCANNOW
4. Restart pc encik selepas scan sudah siap
5. Buka balik run, taip cmd
6. Then taip SFC /PURGECACHE

Harap ini membantu.

ps: Mungkin juga terdapat virus pd pc encik
 

analyzer_mike

Active Member
Joined
Nov 17, 2008
Messages
1,691
Reaction score
1
Points
25
well..
ni kadang2 disebabkan oleh virus/malware/adware...
try full scan dulu kom anda...

start>run>msconfig>startup

tgk ade tak yg pelik2...
 

kozu

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
11,037
Reaction score
228
Points
133
pakai os aper ni??
dark lite ke??
win dark ke??
try pakai service pack 2 yg biasa nyer..
tk payah install aper2 theme..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register