Kenapa kaki bengkok tidak dipilih jadi polis?

CG Sponsors




rakyat_jelata

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
3,387
Reaction score
131
Points
38
BIDOR 22 Jan. – Polis menjelaskan sebab mereka yang berbadan gemuk dan berkaki bengkok atau tidak boleh merapatkan kaki dengan lurus seringkali ditolak untuk menjadi anggota polis.

“Kalau kaki dia bengkok, kita akan tengok bengkok teruk ataupun sedikit. Kalau sedikit mungkin kita akan pertimbangkan tapi kalau bengkok betul hingga dia nak berkawad dan berbaris pun tak boleh, saya rasa susah sikit.

“Yang penting asas fizikal untuk menjadi seorang anggota polis itu mesti ada. Masalah fizikal pemohon yang tidak menjejaskan kerja-kerjanya sebagai polis, itu kita boleh pertimbangkan,” kata Ketua Polis Perak, Datuk Zulkifli Abdullah pada majlis dialog bersama masyarakat setempat di Balai Polis Bidor di sini hari ini. – BERNAMA


:-?:-?:-?

ANDA KAKI BENGKOK ?
 
Sponsored Post

MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
kaki aku straight jek.tapi aku tak minat nak jadi polis..ahahhaha
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
BIDOR 22 Jan. – Polis menjelaskan sebab mereka yang berbadan gemuk dan berkaki bengkok atau tidak boleh merapatkan kaki dengan lurus seringkali ditolak untuk menjadi anggota polis.

“Kalau kaki dia bengkok, kita akan tengok bengkok teruk ataupun sedikit. Kalau sedikit mungkin kita akan pertimbangkan tapi kalau bengkok betul hingga dia nak berkawad dan berbaris pun tak boleh, saya rasa susah sikit.

“Yang penting asas fizikal untuk menjadi seorang anggota polis itu mesti ada. Masalah fizikal pemohon yang tidak menjejaskan kerja-kerjanya sebagai polis, itu kita boleh pertimbangkan,” kata Ketua Polis Perak, Datuk Zulkifli Abdullah pada majlis dialog bersama masyarakat setempat di Balai Polis Bidor di sini hari ini. – BERNAMA


:-?:-?:-?

ANDA KAKI BENGKOK ?
Kaki rasuah boleh lak...~X(~X(
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,277
Reaction score
1,211
Points
221
tangan bengkok lagi tak boleh masuk polis......
psyyhhhhhhhhhhhh...kalau ada kabel baik punya boleh masuk tarak hal punya............
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Kaki rasuah boleh lak...~X(~X(
:)):)):)):)) Ada2 jer....

Bapak aku bekas Polis... tak pasti pulak dia kaki rasuah ker tak...:D
 

Storyday

Active Member
Joined
Dec 9, 2007
Messages
2,405
Reaction score
13
Points
25
before masuk polis mmg camtu, kaki xleh bengkok and tgn pun mesti nak lurus.gigi pun mesti nak sempurna, kena full. pas jadi polis, maybe ada apa2 kemalangan, misalnya, gigi patah 2 batang, it's okay, coz da jadi polis. ^^
 

kokorez

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
3,105
Reaction score
35
Points
30
before masuk polis mmg camtu, kaki xleh bengkok and tgn pun mesti nak lurus.gigi pun mesti nak sempurna, kena full. pas jadi polis, maybe ada apa2 kemalangan, misalnya, gigi patah 2 batang, it's okay, coz da jadi polis. ^^
pewutt boroi pun x kisah.... hheehe..:))
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
awal2 jer die nk perpect itu ini
kire hensem lah mcm tu
tgk lepas habis nk keje
pakai semua polis boroi habis:)):))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register