Kenapa Disetiap Negara RUPA dan PERANGAI HANTU[setan] BERBEZA-BEZA??

CG Sponsors




PerawanTampan

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2010
Messages
671
Reaction score
41
Points
20
Seperti yang kita sedia maklum setiap negara ada cerita seram diorang tersendiri bahkan rupa dan perangai hantu disetiap negara pun berbeza2...

Seperti contoh:

HANTU CINA suka melompat dan pandai berkung-fu

HANTU JEPUN berambut panjang dan suka buat suspen macam kat filem the ring dan kelemahannye kebanyakan hantu jepun ni tak boleh terbang tapi selalu bikin suspen

HANTU MALAYSIA dan INDON disebabkan indon dan malay ni negara serumpun jadi tidak ada perbezaan dalam istilah rupa dan tabiat hantu ni yang mana hantu2 version indon dan mesia ni dikatakan berambut panjang dan warna putih merupakan warna dominan hantu ni dan boleh dikatakan ada persamaan hantu indon mesia ni dengan hantu jepon tapi yang membezakannya hantu mesia indon ni leh terbang tapi hanti jepon tak buleh terbang dan boleh melompat seperti hantu cina contoh pocong tapi tak buleh berkung fu..


HANTU BARAT or HANTU ORANG PUTIH ni lebih kepada zombie dan boleh dikatakan jujur hantu2 orang barat ni dikatakan advanced skit dibanding hantu2 negara lain sebab boleh memainkan beberapa alat music cam piano dan kita ambil contoh cam darcula or vampire dan boleh bawak objek2 canggih sepeti UFO tapi kelehamannya dimata negara2 lain seperti contoh mesia ni hantu2 dari barat ni tak lah begitu seram ...

Jadi saya sebagai mr universe 2011 perawan tampan ingin bertanya-- Apakah kita sebagai manusia yang menciptakan imej dan tabiat hantu ni atau hantu ni yang menciptakan tabiat diorang yang berbeza2 ni mengikut peredaran zaman dan semasa???

Sambil menyelami imajinasi orang melayu kat CG ni yang mana kebanyakan walau tak semua orang2 melayu memang boleh dikatakan suka dengan citae2 mistik dan fantasi ni jadi marilah kita memberikan pandangan kita masing2 sambil berfantasi ria tentang imej dan tabiat2 hantu2 ni...hehehehehe
 
Sponsored Post

matt71

Fun Poster
Joined
Apr 19, 2010
Messages
307
Reaction score
0
Points
10
soalan yang susah ni kena tanya uncle seekers. tapi member pulak tengah sibuk berdating...
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
setan adabangsa dia juge..

lain bangsa lain la budaya dia..

x caya sila tnay ahcap seekers.
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,981
Reaction score
109
Points
128
hantu ni pun pandai ikut persekitaran gak....
 

anakmalaya

Active+ Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
3,633
Reaction score
47
Points
30
tak pelik juga hantu turut bertutur dalam bahasa tempatan kan..
 

tar_wow1983

Super Active Member
Joined
Oct 2, 2007
Messages
8,406
Reaction score
47
Points
70
macam kaum setiap negara la...ada pelbagai...diorang pun ada masyarakat majmuk...
 

jerai

Active Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
1,901
Reaction score
47
Points
30
satu soalan macam mana pula hantu arab, dan hantu afrika
 
Sponsored Post
Top
Log in Register