kenapa Compaq Presario V3000 takle install Windows??

CG Sponsors




EQ1982

Junior Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum...

aku ader masalah ngan laptop aku....

Compaq Presario V3000

aku baru je format pastu bila nak install Windows takle...
time loading daripada CD....last sekali kuar mesej takle detect harddisk atau harddisk tak install...

Jadi minta bantuan ahli forum cane nak wat ye....???
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,112
Reaction score
1,992
Points
206
haahah
slalu prob ni
da byk kali explain kat CG nih
 

EQ1982

Junior Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
haahah
slalu prob ni
da byk kali explain kat CG nih
ok....nak wat cemana....first time jumpa masalah camni...
lagipun selalu pakai IDE je....kalau tahu tade la bertanya...
malu bertanya sesat jalan....hehehe
 

sunnyfx

Super Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
Restart push F10.
Masuk bios check " SATA Native Support = Disable <---- ini yang kat laptop aku.
( Compaq v3000 )

Kalo ko punye Enable cuba set kasi Disable.
 

lah7257

Active Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
1,971
Reaction score
5
Points
25
Atau pun guna XP SP3.... Ready support SATA Driver..
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
check kat motherbord dulu. pastu kene download driver SATA. save la dalam pendrive ke nanti. pastu bile time loading driver mase nak format tu tekan F6 kalau tak salah aku.
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,112
Reaction score
1,992
Points
206
check kat motherbord dulu. pastu kene download driver SATA. save la dalam pendrive ke nanti. pastu bile time loading driver mase nak format tu tekan F6 kalau tak salah aku.
xboley la bro
cuma boley guna floppy disk je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register