BTC USD 37,303.9 Gold USD 1,845.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kenapa Compaq Presario V3000 takle install Windows??

EQ1982

Junior Member
Messages
70
Joined
Sep 21, 2008
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum...

aku ader masalah ngan laptop aku....

Compaq Presario V3000

aku baru je format pastu bila nak install Windows takle...
time loading daripada CD....last sekali kuar mesej takle detect harddisk atau harddisk tak install...

Jadi minta bantuan ahli forum cane nak wat ye....???
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,083
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,083
Reaction score
3,113
Points
266
Awards
1
haahah
slalu prob ni
da byk kali explain kat CG nih
 

EQ1982

Junior Member
Messages
70
Joined
Sep 21, 2008
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
haahah
slalu prob ni
da byk kali explain kat CG nih

ok....nak wat cemana....first time jumpa masalah camni...
lagipun selalu pakai IDE je....kalau tahu tade la bertanya...
malu bertanya sesat jalan....hehehe
 

sunnyfx

Super Active Member
Messages
7,802
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
Restart push F10.
Masuk bios check " SATA Native Support = Disable <---- ini yang kat laptop aku.
( Compaq v3000 )

Kalo ko punye Enable cuba set kasi Disable.
 

lah7257

Active Member
Messages
1,971
Joined
Mar 20, 2007
Messages
1,971
Reaction score
5
Points
25
Atau pun guna XP SP3.... Ready support SATA Driver..
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,083
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,083
Reaction score
3,113
Points
266
Awards
1
aku biase MOD CD XP
mcm ni
http://forum.ugly racist toilet/index.php?showtopic=501772&hl=SATA+window+XP
 

sanz

Super Active Member
Messages
5,911
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
483
Points
81
check kat motherbord dulu. pastu kene download driver SATA. save la dalam pendrive ke nanti. pastu bile time loading driver mase nak format tu tekan F6 kalau tak salah aku.
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,083
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,083
Reaction score
3,113
Points
266
Awards
1
check kat motherbord dulu. pastu kene download driver SATA. save la dalam pendrive ke nanti. pastu bile time loading driver mase nak format tu tekan F6 kalau tak salah aku.

xboley la bro
cuma boley guna floppy disk je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register