Kenapa cerita melayu mesti macam ni?

Recommended Brokers


FAUZEY_FX

Banned
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,191
Reaction score
588
Points
161
normal..ada org suka.. ada yg tak suka.. kalau xsuka xperlu tgk.. habis cerita..ekeke...
 
Sponsored Post

thezul

Active+ Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
3,048
Reaction score
47
Points
30
Cerita orang kaya biasanya sombong bongkak riak takbur..kalau cerita orang miskin takkan nak bagi watak macam tu jugak kot
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
31,813
Reaction score
1,305
Points
206
biasalah. kejar rating maaa...
 

staticus

Active Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
2,071
Reaction score
18
Points
30
Genre macam ni la yang mempunyai nilai viewer paling tinggi bro. drama maker buat filem untuk dapat pulangan keuntungan yang paling tinggi.

majoriti viewer still nak telan cerita macam ni. tak boleh buat apa la.
 

Fabs Gunns

Super Active Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
6,339
Reaction score
54
Points
70
mcm tu ke cite melayu??

x penah tgk lg....kene tgk lah pasni :))
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,339
Reaction score
282
Points
131
buat skrip anta kat produser bos...
klau diterima,keluar la cite yg lain skit...
selagi penulis skrip yg same,cite lebih kurang same la...
 

fireuz

Banned
Joined
Feb 21, 2009
Messages
1,510
Reaction score
35
Points
35
Situasi: Anak baru habis belajar unibersiti
"Hazriq, habis rehat dirumah sebulan ni, jumpa papa di opis.. Kamu kena start belajar urus hal syarikat..
Lambat laun, papa akan bersara, dan kamu akan ambil alih syarikat..
" Dialog ni mmg biasa giless dalam drama melayu

atau..

Situasi: rahsia projek syarikat diketahui pihak lawan (yg jadi pihak lawan ni dulu kawan baik dia jugak)
"Macam mana Mestapa Bertapa Holding boleh menang tender projek buat parit RM3billion tu, ini mustahil!!
Mesti ada org dalam syarikat kita yg bocorkan maklumat
"-Kata Pengarah syarikat kepada si pembocor maklumat

:)) :eek: ini smua SOP drama melayu dowhhh
 

bounty_hunter

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
2,603
Reaction score
1
Points
25
Ramai je org2 melayu yang kaya2...
Ada yg sengaja x nk menonjolkn diri...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register