Kenapa cerita melayu mesti macam ni?

Recommended Brokers


exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,532
Reaction score
111
Points
73
Alang2 family aku tgh tgk DFKL kat tv3 sekarang ni..aku pun join..bole kate banyak cite ni aku tgk (bukan btol2 tgk, tp da balik umah, bukak2 tu je yg ade sementara tgu hbs maghrib, tgu berita)..

Soalan aku, nape cite2 melayu, cite semua kerja jadi businessman..cite semua projek besar2..tak nak kalah..padahal secara realitinya org kite ni mane ade ramai yg kaye dgn jd businessman besar.

Cube pasni buat profession keje tu lain skit...keje jual bundle ke..keje promote MLM ke, jual insurans ke, engineer ke, tak pun jadi fulltime forex trader ke? Kan depa ni pun bole kaye n pakai kete besar, umah besar gak..ke camne?
 
Sponsored Post

myrul369

Super Active Member
Joined
Jun 10, 2010
Messages
6,179
Reaction score
11
Points
75
dah bertaon rasanya x layan drama melayu kat tb.. filem melayu last tgk libas.. tobat nyesal n nekad xkan tgk dah.. smua mcm sampah.. sama mcm tt ckp n x abes2 kisah cinta yg mcm haremmm
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,328
Reaction score
871
Points
161
nak tgg reality mmg amik masa la... so wat la dlm bentuk drama... angkat bakul sendiri...
 

Hitman™

Legendary Member
Joined
Apr 27, 2010
Messages
12,286
Reaction score
161
Points
128
Ini pun boleh jadi isu?.

Too much time, too little works.
 

edy1405

Active Member
Joined
Nov 20, 2009
Messages
1,720
Reaction score
4
Points
30
Memang dh org kita puj suka tgok cerita yg mcm tu..nak buat mcm mana..
 

ariflatip

Fun Poster
Joined
Nov 28, 2012
Messages
796
Reaction score
1
Points
15
tmbh sikit
mula2 kahwin xbahagia
bukan pilihan mertua,de org ke3
hero kaya nk mampos
heroin tabah n sabar gile
ending bahagia
 

orangseni

Legendary Member
Joined
Aug 27, 2010
Messages
10,719
Reaction score
9
Points
115
Aku perasan, banyak drama ada scene laki bujang ejas bini orang ...
 

Mr Ozu

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,864
Reaction score
20
Points
25
Alang2 family aku tgh tgk DFKL kat tv3 sekarang ni..aku pun join..bole kate banyak cite ni aku tgk (bukan btol2 tgk, tp da balik umah, bukak2 tu je yg ade sementara tgu hbs maghrib, tgu berita)..

Soalan aku, nape cite2 melayu, cite semua kerja jadi businessman..cite semua projek besar2..tak nak kalah..padahal secara realitinya org kite ni mane ade ramai yg kaye dgn jd businessman besar.

Cube pasni buat profession keje tu lain skit...keje jual bundle ke..keje promote MLM ke, jual insurans ke, engineer ke, tak pun jadi fulltime forex trader ke? Kan depa ni pun bole kaye n pakai kete besar, umah besar gak..ke camne?
nk tnjuk ape dlm tv..? ni je..? :))








 

Attachments

Wea Izre

Legendary Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,985
Reaction score
31
Points
120
realti pon macam tu,bnyak melayu yg ceburi bisnes projek je,yang paling senang wat duit mudah,yg trading pon ade,tp percent paling tinggi mmg yg ceburi bidang kontraktor
 
Sponsored Post
Top
Log in Register