• Forum searching, newly uploaded avatar and existing gif avatar currently not working properly. We are working on it.

Kenapa cerita melayu mesti macam ni?

Recommended Brokers


Latest Threads

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,474
Reaction score
108
Points
63
Alang2 family aku tgh tgk DFKL kat tv3 sekarang ni..aku pun join..bole kate banyak cite ni aku tgk (bukan btol2 tgk, tp da balik umah, bukak2 tu je yg ade sementara tgu hbs maghrib, tgu berita)..

Soalan aku, nape cite2 melayu, cite semua kerja jadi businessman..cite semua projek besar2..tak nak kalah..padahal secara realitinya org kite ni mane ade ramai yg kaye dgn jd businessman besar.

Cube pasni buat profession keje tu lain skit...keje jual bundle ke..keje promote MLM ke, jual insurans ke, engineer ke, tak pun jadi fulltime forex trader ke? Kan depa ni pun bole kaye n pakai kete besar, umah besar gak..ke camne?
 
Sponsored Post

myrul369

Super Active Member
Joined
Jun 10, 2010
Messages
6,179
Reaction score
11
Points
0
dah bertaon rasanya x layan drama melayu kat tb.. filem melayu last tgk libas.. tobat nyesal n nekad xkan tgk dah.. smua mcm sampah.. sama mcm tt ckp n x abes2 kisah cinta yg mcm haremmm
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
39,977
Reaction score
831
Points
113
nak tgg reality mmg amik masa la... so wat la dlm bentuk drama... angkat bakul sendiri...
 

Hitman™

Legendary Member
Joined
Apr 27, 2010
Messages
12,289
Reaction score
161
Points
0
Ini pun boleh jadi isu?.

Too much time, too little works.
 

edy1405

Active Member
Joined
Nov 20, 2009
Messages
1,719
Reaction score
4
Points
0
Memang dh org kita puj suka tgok cerita yg mcm tu..nak buat mcm mana..
 

ariflatip

Fun Poster
Joined
Nov 28, 2012
Messages
796
Reaction score
1
Points
0
tmbh sikit
mula2 kahwin xbahagia
bukan pilihan mertua,de org ke3
hero kaya nk mampos
heroin tabah n sabar gile
ending bahagia
 

orangseni

Legendary Member
Joined
Aug 27, 2010
Messages
10,720
Reaction score
9
Points
0
Aku perasan, banyak drama ada scene laki bujang ejas bini orang ...
 

Mr Ozu

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,863
Reaction score
20
Points
0
Alang2 family aku tgh tgk DFKL kat tv3 sekarang ni..aku pun join..bole kate banyak cite ni aku tgk (bukan btol2 tgk, tp da balik umah, bukak2 tu je yg ade sementara tgu hbs maghrib, tgu berita)..

Soalan aku, nape cite2 melayu, cite semua kerja jadi businessman..cite semua projek besar2..tak nak kalah..padahal secara realitinya org kite ni mane ade ramai yg kaye dgn jd businessman besar.

Cube pasni buat profession keje tu lain skit...keje jual bundle ke..keje promote MLM ke, jual insurans ke, engineer ke, tak pun jadi fulltime forex trader ke? Kan depa ni pun bole kaye n pakai kete besar, umah besar gak..ke camne?
nk tnjuk ape dlm tv..? ni je..? :))








 

Attachments

Wea Izre

Legendary Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,981
Reaction score
31
Points
0
Location
Shah Alam
realti pon macam tu,bnyak melayu yg ceburi bisnes projek je,yang paling senang wat duit mudah,yg trading pon ade,tp percent paling tinggi mmg yg ceburi bidang kontraktor
 
Sponsored Post
Top
Log in Register