BTC USD 19,175.1 Gold USD 1,623.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kenapa Axia bunyi mengaum kalah kereta sport?

zrasam94

Freshie
Messages
3
Joined
Jul 31, 2022
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Hello semua, nak tanya kepada yang tahu bab-bab kereta ni. Axia saya ada satu masalah di mana bunyi dia macam sports car. Benda ni jadi bila kelajuan lebih dari 60km. Tak tahu kenapa, tiba-tiba jadi sendiri. Sampai semua family ingat saya ada pasang turbo. Haha, apa masalah ya? Ada jalan penyelesaian? Dan berapa harga nak baiki?
 
Sponsored Post

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,119
Joined
Jun 28, 2011
Messages
27,119
Reaction score
3,325
Points
261
Awards
1
Rpm tinggi ke?
 

zrasam94

Freshie
Messages
3
Joined
Jul 31, 2022
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Boleh jadi tensioner pulley atau wheel bearing. Mostly kalau bunyi mengaum ni bearing dah kong.
Baik terima kasih. Ingatkan ekzos bocor ke apa. Sebab bunyi memang macam ekzos kereta sport. Saya akan minta pomen check. Tukar bearing tak mahal kan?
 

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,119
Joined
Jun 28, 2011
Messages
27,119
Reaction score
3,325
Points
261
Awards
1
Baik terima kasih. Ingatkan ekzos bocor ke apa. Sebab bunyi memang macam ekzos kereta sport. Saya akan minta pomen check. Tukar bearing tak mahal kan?
Ekzos ok tak? Ada keluar check engine light kat meter?

Bearing murah je untuk Axia.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register