Kenapa Anda Tidak Di Galakkan Balas Live Chat Rider Foodpanda

CG Sponsors




Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
23,042
Reaction score
3,582
Points
236
Ketika menggunakan perkhidmatan penghantaran makanan Foodpanda, mungkin ada beberapa perkara yang anda tidak tahu mengenainya. Antaranya termasuk tidak digalakkan membalas live chat dari rider Foodpanda.

Bukanlah bermakna anda tidak perlu membalas apabila rider tersebut sendiri yang bertanyakan soalan atau anda ingin membuat permintaan berkenaan tempahan serta mengucapkan terima kasih dan sebagainya. Namun, yang dimaksudkan disini adalah mesej bagi mengakhiri perbualan di live chat tersebut.

Bagi anda yang belum tahu, rider perlu menjadi yang terakhir berada dalam live chat tersebut. Mengapa?

Menurut rakan Foodpanda, satu paparan akan muncul dimana ia tidak membenarkan rider menamatkan atau close live chat tersebut jika pengguna masih aktif. Perkara ini menyebabkan rider tidak dapat ke langkah seterusnya dimana ia melibatkan Pickup Order dan Maps.

Jika rider tidak mengesahkan Pickup Order, anda mungkin melihat seolah-olah makanan tersebut masih belum siap atau diambil oleh rider. Lebih buruk lagi apabila rider tidak dapat mendapatkan akses ke Maps, dimana ia tertera lokasi untuk menghantar makanan tersebut.

Secara tidak langsung, menyebabkan penghantaran makanan tidak dapat dilakukan. Oleh itu, ia bukanlah melibatkan KPI rider dan sebagainya. Namun, bagi memudahkan kedua-dua pihak.

f5c7376e-c839-4894-8715-6192b867ca22-768x531.jpg


 
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,916
Reaction score
2,053
Points
206
banyak kali dah order pakai panda tak pernah lagi rajin chat dengan rider.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,215
Reaction score
1,103
Points
201
1 je aku nak ckpp.. system bod.oh.. itu x leh ini x leh.. baik x ya ada chat mcm tu system bo.doh
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,213
Reaction score
1,116
Points
201
kalo rider ppuan... ape salahnye kalo nk berkenalan... lawo2 n cute2 woooo... aku dah 2x dpt rider awek comei.... hehhehe
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
23,042
Reaction score
3,582
Points
236
untuk FoodPanda, kuasa close order / live chat berada ditangan pelanggan .. kalau pelanggan x tumpu pada order / live chat, nanti rider terpaksa tunggu dan tak boleh beralih kepada order lain, ianya akan membuang masa rider .. sama seperti driver Grab, tapi driver Grab ada kuasa untuk batal langgan, tapi prestasi / merit driver akan menurun .. akan affect weekly performance ..
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,699
Reaction score
310
Points
91
patutlerrr rider foodpanda call jaa kalau cari jalan nak masuk umoh kawe... senang.. xyah guna chat tuh
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,620
Reaction score
586
Points
121
kadang2 byk kes salah order, rider foodpanda yang disalahkan huhuhu kesian.

padahal restoren yg silap buat.

aku pun dah byk kali kena.

aku halalkan je la duit2 beberapa ringgit tu (contoh aku order nasi sweet sour rm10, tapi dpt nasi goreng ayam harga rm7). kat situ restoren da makan rm3 aku.. tapi maki tetap maki.

!(@&@%@!*!%@&
 

Smileyhase05

Freshie
Joined
Oct 28, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
saya x pernah pun balas kat chat tu tpi bila rider tu tnye nombor rumah ke baru saya jawab..tapi kalau sje2 tak buatlah. Hmm okay thank you for the info.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register