Kenali 'perfume' original

CG Sponsors




dewatawangian

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2013
Messages
554
Reaction score
12
Points
15
Best jugak baca.
Siap ada nak mengajar costing lagi.

Meh aku cerita 2 benda yang aku tahu.

Satu. Buat kereta.
Di kilang Merc di Pekan, ada kereta, yang dah sampai level nak siap dah, kena reject.
Tak meet quality requirements.
There and then jugak kena potong dan scrap.
Depan Merc representatives.

Ada korang jumpa Merc ori reject?

Ada kereta yang cost sampai level tu dah cecah ratus ribu sebiji tapi tak dibenarkan 'redo'.
Talking about costing....


Satu lagi, aku pernah tengok documentary pasal counterfeit perfume ni.
Tunjuk, kat tengah New York sendiri jual perfume tiruan.
Of course diorang tak kata tiruan.
Diorang kata reject.

Business ni didalangi orang dari China dan Bangladesh.


Bayangkan, kalau kita kata nanti ada orang bising.
'Aku beli kat NYC ni'
'Ko ingat aku beli kat Malaysia ke ni'
'New York mana ada tiruan bro'


Hahaha


Penipu ada di mana mana.
Mat Salleh pun ada penipu.


Btw, memang betul la, certain brand yg super mahal, no such thing as reject.

Diorang akan bakar/lupus.


Dan diorang takkan keluarkan banyak sampai tak laku.
Diorang akan buat memang cukup cukup, atau tak cukup.

Kadang yang season lepas pun tak ada.
Semua habis. Dalam season tu jugak.
yup...setuju :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

dewatawangian

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2013
Messages
554
Reaction score
12
Points
15
profumo 40ml bp rm abam


Armani Code Profumo by Giorgio Armani 60ml Edp
Condition: Retail Packaging
Our Price: RM270.00 + PosLaju postage RM8(WM) RM11(EM)

Acqua di Gio Profumo by Giorgio Armani 75ml Edp
Condition: Retail Packaging
Our Price: RM290.00 + PosLaju postage RM8(WM) RM11(EM)

Acqua di Gio Profumo by Giorgio Armani 5ml Edp
Condition: Miniature Perfume
Our Price: RM45.00 + PosLaju postage RM8(WM) RM11(EM)

saiz ni jer yg available kat supplier saya :)
 

fpe

Active Member
Joined
May 30, 2015
Messages
1,222
Reaction score
12
Points
25
mcm armani ni...mmg smua ada batch kod ke
 

ally9970

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2013
Messages
622
Reaction score
3
Points
15
Bang, ni ori ke tiruan?
Ni gred AAA...
Yelah, gred AAA ni ori ke tiruan?
Ni ori tapi gred AAA

Pernah beli "Ori tester unit" then beli "Inspired by"
Aku puas hati dgn "Inspired by"...sbb bau & ketahanan hampir sama dgn ori, harga lebih murah tapi tak sakit hati sbb mmg tahu benda tak ori
 

fpe

Active Member
Joined
May 30, 2015
Messages
1,222
Reaction score
12
Points
25
Bang, ni ori ke tiruan?
Ni gred AAA...
Yelah, gred AAA ni ori ke tiruan?
Ni ori tapi gred AAA

Pernah beli "Ori tester unit" then beli "Inspired by"
Aku puas hati dgn "Inspired by"...sbb bau & ketahanan hampir sama dgn ori, harga lebih murah tapi tak sakit hati sbb mmg tahu benda tak ori


ori tester unit..bkn ka ori jgk..cuma kotak ja beza
 
Sponsored Post
Top
Log in Register