BTC USD 28,442.7 Gold USD 1,978.02
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kenaikan % BLR:kesan kepada peminjam personal loan?

owen

Active Member
Messages
1,497
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,497
Reaction score
22
Points
35
Salam. baru2 ni terdapat kenaikan BLR sbyak 0.35% kalau xsilap. dan dijangka akan terus meningkat hingga tahun 2017 kesan daripada keadaan ekonomi negara(kot la).. jadi sy nak bertanya
1)sesapa yg dah buat personal loan (PL) yg guna BFR punya ada kesan dak?contohnya kenaikan ansuran bulanan ke, tempoh jadi panjang ka.
2)kalau saya cadang nak overlap PL (loan dulu rate 5.7%)better amik yang BFR (3.6%) atau fixed rate (3.9) memandangkan keadaan ekonomi yang x menentu ni?

harap dapat membantu
 
Sponsored Post

Felix23

Active Member
Messages
1,625
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,625
Reaction score
32
Points
40
wassalam TT.

personal loan TT guna BLR ke fixed rate? tak faham sangat. kalau guna fixed rate, maknanya interest untuk loan TT berdasarkan jumlah loan.

kalau guna BLR, interest berdasarkan baki.

kalau loan fixed rate, 5.7%, bila convert ke BLR, 10%-11%, so BLR+4% camtulah.

oo.. mcm tu. baru tau.. BLR ni mcm islamic punya sistem lah klu caranya mcm tu :)paid:)cgrock
 
Sponsored Post

Top
Log in Register