Kena tipu ngan kedai motor area Cheras...

CG Sponsors




pitbhears2005

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2012
Messages
823
Reaction score
2
Points
20
Yang banyak superbike tuh kedai diorang gak tapi seberang jalan... Diorang asingkan kedai motor biasa ngan superbike...

By the way, minah Sales Manager tuh pakai Kawasaki Z800 tuh... Siap bagi aku try lagik.... Berangan aku dah nak amek Z800 tuh nanti...
TT jumlahkan duit deposit + dengan duit yang dia minta selepas loan approve dengan amount loan yang dah approve tu berapa total????
sama x dengan harga OTR moto tu?
kalau xsama confirm ada something...
loan dah approve kalau xbetul boleh je cancelkan
 
Sponsored Post

pitbhears2005

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2012
Messages
823
Reaction score
2
Points
20
RM 1100 + RM 580 = RM 1680 / Downpayment
dalam agrement bape ribu loan approve TT totalkan dengan d/p...
tengok dalam quation berapa harga OTR moto sama x...
 

juggernout

Fun Poster
Joined
Mar 5, 2011
Messages
791
Reaction score
4
Points
15
RM 1100 + RM 580 = RM 1680 / Downpayment
dalam agrement bape ribu loan approve TT totalkan dengan d/p...
tengok dalam quation berapa harga OTR moto sama x...
kedai motor teck sime di selayang batu caves pon menipu gak...
aku beli motor ex5 aje.. ok aku paham sebelum dapat motor kena bayar insuran handling fee aggrement and jpj. then bende tu semua aku bayar masa deposit downpayment laa. tapi bila tgk aggrement loan pasai apa insuran and jpj fee ade dalam hutang pulak.
so disini cina tu dah makan duit aku rm hampir 300 kerana dia cas aku sampai 2 kali...:(scam:(scam:(scam:(scam
 

pitbhears2005

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2012
Messages
823
Reaction score
2
Points
20
kedai motor teck sime di selayang batu caves pon menipu gak...
aku beli motor ex5 aje.. ok aku paham sebelum dapat motor kena bayar insuran handling fee aggrement and jpj. then bende tu semua aku bayar masa deposit downpayment laa. tapi bila tgk aggrement loan pasai apa insuran and jpj fee ade dalam hutang pulak.
so disini cina tu dah makan duit aku rm hampir 300 kerana dia cas aku sampai 2 kali...:(scam:(scam:(scam:(scam[/QUOTE

sabar je lah...
lepas ni hati2 ya...
 

ai-zone

Fun Poster
Joined
Jan 6, 2011
Messages
642
Reaction score
60
Points
20
bagi je name kedai tu supaya geng cg lebih alert.. blacklist terus.
 

qie_ekin

Active Member
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,249
Reaction score
11
Points
25
Dah ler pasnih aku bercadang nak beli Kawasaki Z800 kat kedai dia nih... Siap dah test drive tuh.....

Memang kensel ler jawabnya..... :(
kalo nak crik sbk crik jelah kedai melayu bro.. yg aku bole rekemen titanium biker.. tp dier kat kuantan.. bole bincang2 utk deliver trus.. ckp syauqie rekemen.. dier tau ler.. :D
pekerja dier pun bgus.. :)paid
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,429
Reaction score
1,519
Points
201
cari kaki2 garang2 skit kasik gertak...cair la cina tu..tu jer cara...
memang cina ni kita kena gertak sikit...hari tu aku baru maki 1 sales nissan..tak kasi aku tgk MPV Elgrand ke apa nama dia...konon kereta mahal...pastu cakap lupa kunci letak kat mana...memang cina ni tak nak layan kita org melayu nak tgk kereta....lepas tu kereta mcm2 aku tanya..tergagap dia nak jawap...kesimpulan jadi salesman tapi ben.gap...
 

carigol

Active Member
Joined
Sep 7, 2010
Messages
1,584
Reaction score
14
Points
25
1. buat surat cansel sebab ada penipuan.

2. bawa kes ke tribunal penguna.

kalau kalah baru ambil moto(kira belilah tu).:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register